Video

Corry Konings viert vriendschap met John de Bever met nieuw duet

25 april 2022 om 13:27 • Aangepast 26 april 2022 om 14:33
nl
Ze waren ooit de beste vrienden, maar na een ruzie over een lied spraken ze elkaar 15 jaar niet. Dat de strijdbijl tussen Corry Konings en John de Bever inmiddels begraven is, bewijst het nieuwste nummer van de Brabantse kopstukken van het levenslied. Een duet genaamd ‘Een vriend voor het leven’.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

“Het is een heel mooi lied waar we trots op mogen zijn", zei Konings zondag in KRAAK, de talkshow van Omroep Brabant. “Het slaat ook op ons. Beter kan niet.”

Trammelant
De ‘ruzie’ of ‘bonje’ die de twee hadden, sloeg eigenlijk nergens op zegt John de Bever. Echt een ruzie kun je het volgens Konings ook niet eens noemen. “Het was meer zakelijk, maar we hadden daarnaast nog een vriendschap.”

Maar van al die jaren stilte tussen de twee, heeft Konings geen spijt. “Het heeft zo moeten zijn. Ik zeg altijd: het gebeurt of het gebeurt niet. Nou is het dan gebeurt”, zegt de zangeres nuchter.

Opgelost
Over de ‘ruzie’ oplossen doen de boezemvrienden in ieder geval niet moeilijk. “Toen we elkaar weer zagen was het net of er niks aan de hand is geweest”, lacht Konings.

Dat het zo makkelijk ging, is voor John alleen maar meer bewijst hoe goede vriend Corry is. Als je elkaar 15 jaar niet spreekt elkaar dan aankijkt en meteen weten wat er speelt, dan weet je dat je vrienden bent. Dat heb je met sommige mensen.” Maar wat John nou zo goede vriend maakt? “Daar moet ik nog achter komen”, grapt Konings.

Enorm genieten
De zangeres zit inmiddels 53 jaar in het vak. Ze dacht heus wel eens aan stoppen, maar het kwam er nooit van. “Zolang mijn stem goed blijft, kan ik heerlijk blijven zingen. Het houdt je ook jong als je bezig blijft en niet alleen maar stil gaat zitten. Ik geniet er nog steeds enorm van, zeker als mensen meezingen of een traantje wegpinken.”

En dat gebeurt nog wel eens, want Konings’ nummers gaan vaak over tranen en verdriet. “Inderdaad, vaak over ellende, maar mensen hebben ook best veel meegemaakt. Dan kun je jezelf best terugvinden in mijn nummers.”

De zangeres uit Berkel-Enschot hoopt dat haar laatste plaat net zo'n hit wordt als bijvoorbeeld ‘Huilen is voor jou te laat’ of ‘Mooi was die tijd'. “Soms denk je dat je een hit hebt en flopt het nummer alsnog. Dat kan. Maar het gebeurt ook dat ik voel dat een nummer hitgevoelig is en dat is ook het geval met het lied met John.”

LEES OOK: Corry Konings is trots: een eigen tegel op de Tilburgse Walk of Fame

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.