Levensgrote 3D-Amalia rolt uit de printer: kadootje voor de kroonprinses

24 april 2022 om 19:45 • Aangepast 3 mei 2022 om 16:26
nl
Kroonprinses Amalia kan op Koningsdag een bijzonder kado verwachten vanuit Brabant. De nationale Oranjefan Johan Vlemmix en de uit Schijndel afkomstige kunstenaar Remon van Zoggel hebben, speciaal voor Koningsdag, een meer dan levensgroot standbeeld gecreëerd van de kroonprinses. “Inclusief de sokkel is ze meer dan drie meter hoog”, vertelt Vlemmix. “En het beeld is een 3D-print, laagje voor laagje opgebouwd.”
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Ze hebben het lang geheim kunnen houden: Johan Vlemmix en Remon van Zoggel van de Dutch Deco Factory, maar nu mag en kan het nieuws eindelijk naar buiten. “Voor Koningsdag en voor kroonprinses Amalia hebben we een levensecht standbeeld gemaakt van de kroonprinses”, vertelt Johan. "Er is wekenlang in het diepste geheim aan gewerkt."

"We zijn ook erg benieuwd naar de reactie van de koning.”

“We zijn heel benieuwd hoe de Koninklijke familie gaat reageren op het beeld. Ze krijgen het als ze woensdag in Maastricht zijn natuurlijk ook te zien", aldus Vlemmix. Hij is meer dan trots op het eindresultaat en de samenwerking met Remon van Zoggel. “We staan langs de route in Maastricht op een mega mooie plek."

Alleen al vanwege de afmetingen van het beeld, kan het de koninklijke familie eigenlijk niet ontgaan: "Het zal zeker opvallen. We zijn ook erg benieuwd naar de reactie van de koning.”

Johan Vlemmix naast het 3D-standbeeld van kroonprinses Amalia
Johan Vlemmix naast het 3D-standbeeld van kroonprinses Amalia

Vlemmix wil het precieze bedrag dat het standbeeld heeft gekost niet vertellen. “Maar, je mag er vanuit gaan dat vergelijkbare beelden, gemaakt op eenzelfde manier, rond de 70.000 euro kosten.”

“We hebben heel veel foto’s gebruikt als inspiratiebron.”

Amalia heeft niet geposeerd voor het beeld. “We hebben heel veel foto’s gebruikt als inspiratiebron”, vertelt Vlemmix. “Al die foto’s zijn digitaal uitgelezen en vertaald naar een levensechte beeltenis, die 3D-geprint kon worden.”

Officieel wordt het beeld maandagmiddag om twee uur gepresenteerd bij de Dutch Deco Factory in Erp. “Dan maken we ook bekend wat de precieze plannen zijn met het beeld.”

Kroonprinses Amalia uitgevoerd als 3D-standbeeld
Kroonprinses Amalia uitgevoerd als 3D-standbeeld

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.