Terreinknecht Maurice waande zich even in de Amerikaanse honkbalhemel

26 april 2022 om 08:00 • Aangepast 26 april 2022 om 11:38
nl
De terreinbeheerder van honkbalclub Twins in Oosterhout, Maurice de Brouwer, beleefde onlangs een aaneenschakeling van ongelofelijke honkbalmomenten. Op het hoogtepunt mocht hij achter de schermen meekijken bij een wedstrijd van de Kansas City Royals in de Verenigde Staten. "Alleen al live aanwezig zijn bij een wedstrijd in de Major League was een droom", zegt de Oosterhoutse 'groundsman'. "Zelf tijdens zo'n wedstrijd op het veld staan, voelt hemels."
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Al jaren onderhoudt Maurice het honkbalveld van de Twins. Geen kale plekken in het gras en altijd strak gemaaid. Het stukje gravel wordt ook tijdens wedstrijden gladgestreken. "Ik liet me eens ontvallen dat ik met eigen ogen wel eens de terreinploeg van een Major League club aan het werk wilde zien. De hoofdcoach van de Oosterhoutse Twins zei dat hij contacten had in Kansas. Voor ik het in gaten had, zat ik al in het vliegtuig."

"Ik zong vol overgave mee met het Amerikaanse volkslied."

Maurice had een ticket voor de City Royals. "Ik verwachtte dat ik tussen het publiek een wedstrijd zou volgen. Dat vond ik ook al prachtig, maar daar aangekomen werd me gevraagd of ik mee wilde werken met de onderhoudsmannen. Natuurlijk wilde ik dat. Het was heel officieel allemaal. Ik moest ook meezingen met het Amerikaanse volkslied. Petje af en hand op de borst. Ik deed het vol overgave."

Het was een onvergetelijke ervaring vertelt hij trots. "Er zitten daar 38.000 man op de tribune. In Oosterhout zitten er 250. Het was in alle facetten van het woord een overweldigende ervaring."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!