Koningsdagstress voor horeca door personeelstekort: 'Heel groot probleem' - Omroep Brabant

Koningsdagstress voor horeca door personeelstekort: 'Heel groot probleem'

26 april om 07:00 • Aangepast 3 mei om 16:35
nl
Waar Koningsdag normaal gesproken ook voor cafés een -lucratief- feestje is, zorgt het dit jaar bij veel ondernemers juist voor een hoop kopzorgen. De oorzaak? Het gebrek aan medewerkers. "Die jonge meiden willen na twee jaar zelf weer op stap."
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door
Sven de Laet

Bij Eetcafé City in Waalwijk zitten ze al langer met de handen in het haar. "Om de boel rond te krijgen, moesten we laatst al een dag en twee avonden dicht", vertelt eigenaresse Jemain van Cromvoirt. "Veel medewerkers hebben tijdens de pandemie een ander baantje gevonden. Nou is de horeca hartstikke leuk, maar je moet wel altijd werken wanneer anderen vrij zijn."

En dus blijven de medewerkers nu weg. "Die jongens en meiden hebben nu gezien dat het ook anders kan en dat het lekker is om een dagje vrij te zijn. Dan motiveert het nu niet om terug te komen."

"Die jonge meiden willen ook weer eens op stap."

Wat met Koningsdag voor de deur ook niet bepaald helpt, is dat een deel van overgebleven werknemers zelf ook zin heeft in een goed feestje, legt Jemain uit. "Die jonge meiden willen weer eens op stap. Logisch, die hebben de afgelopen twee jaar niks kunnen doen. Maar daardoor hebben wij nu echt een groot probleem."

Toch is de malaise niet overal zo groot. Bij Eetcafé De Tijd in Oisterwijk worden de diensten vooralsnog makkelijk ingevuld. Het geheim? "Wij zijn continu bezig met ons personeel", vertelt eigenaresse Mirjan Theuns. "Denk aan gesprekjes met feedback, waarin we ook kijken naar de talenten en groeimogelijkheden."

Dat hoeft volgens Theuns niet eens horecagerelateerd te zijn. "We hebben bijvoorbeeld wat creatieve mensen, die vier keer per jaar een tijdschrift maken. Zo blijft het werk leuk voor die jongens en meisjes, die hier vaak hartstikke jong binnenkomen."

Een mooi voorbeeld daarvan is Willem Verkooijen. Hij kwam negen jaar geleden het bedrijf binnen als stagiair van een mbo-opleiding Horeca Management. "Ik ben vanuit daar doorgegroeid naar werk in de bediening en inmiddels heb ik zelfs wat leidinggevende taken."

"Je merkt dat er aan je getrokken wordt door andere zaken."

Voldoende uitdaging dus om te blijven hangen. "Je merkt dat er door het personeelstekort best veel aan je getrokken wordt door andere zaken. Maar ik heb geen reden om te vertrekken. Het bevalt me hier hartstikke goed."

Willem is na zijn stage nooit meer vertrokken.
Willem is na zijn stage nooit meer vertrokken.
Met posters proberen ze in Waalwijk nieuwe mensen te werven.
Met posters proberen ze in Waalwijk nieuwe mensen te werven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.