Dankzij 35 helden plak je niet meer vast aan straten: tonnen zooi opgeruimd

28 april 2022 om 10:25 • Aangepast 29 april 2022 om 10:18
nl
Tussen de vijfenzestig en tachtig ton afval hebben schoonmakers van Ergon in Eindhoven de afgelopen nacht opgeruimd, na de zeer druk bezochte Koningsdagfeesten. Sommige schoonmakers zijn al meer dan twaalf uur bezig om de stad weer spik en span te maken. Donderdagmorgen is de meeste troep al opgeruimd.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

De schoonmaak was na het uitbundige feest bepaald geen overbodige luxe. "Als je over uitgaansstraat Stratumseind liep, dan bleef je vastplakken met je voeten door alle rotzooi en bier op straat", zegt Jos Walravens van Ergon. Hij schat dat er tussen de vijfenzestig en tachtig ton afval is opgeruimd. Daarmee is de afvalberg vergelijkbaar met 2019, voor de coronatijd.

Hele nacht doorgewerkt
De schoonmaakploeg van Ergon, bestaande uit 35 mensen, heeft de hele nacht doorgewerkt. Om zes uur 's avonds op Koningsdag begonnen ze al met het opruimen van de rommelmarkten. Daarna kwamen de andere plekken aan de beurt waar gefeest is. Als laatste kwam uitgaansstraat Stratumseind donderdagmorgen om half vijf aan de beurt, nadat ook daar het feest voorbij was.

Het Stratumseind is weer schoon
Het Stratumseind is weer schoon

Met veegwagentjes en hoge drukspuiten wordt de stad schoongemaakt. Het is aanpoten voor de schoonmakers, sommigen hebben er 12 tot 14 uur werk opzitten. Maar gelukkig zijn ze goed gemotiveerd en doen ze het graag, zegt Jos Walravens.

En grondig, blijkt na een rondgang door de stad donderdagmorgen. Op het Stratumeind blijf je niet meer met je voeten plakken en kan je weer gewoon doorlopen. Alleen bij elkaar geveegde bergen plastic bierbekertjes herinneren nog aan het enorme feest.

Bergen plastic bekertjes na Koningsdag
Bergen plastic bekertjes na Koningsdag

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!