Video

Mannen op verlaten terrein leiden agenten naar hennepkwekerij

28 april 2022 om 21:56 • Aangepast 29 april 2022 om 21:48
nl
Twee mannen die opvielen door verdacht gedrag op een verder verlaten terrein in Oisterwijk, hebben de politie geleid naar een hennepkwekerij en spullen die voor een hennepkwekerij gebruikt kunnen worden. Beide mannen zijn opgepakt.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Een getuige zag de twee mannen lopen op het complex waar vroeger recreatiecentrum Piet Plezier zat, aan de Vennenlaan in Oisterwijk. De politie werd daarop getipt. Op het terrein staat een aantal gebouwen die op de lijst staan om gesloopt te worden.

Verstopt op het dak
De melding was voor de politie voldoende aanleiding om het terrein uit te kammen. Verschillende wagens kwamen naar de Vennenlaan. Eén verdachte kon al snel worden aangehouden. De andere verdachte had zich op het dak van een van de gebouwen verstopt. Hij werd door de politiehelikopter gespot en is ook opgepakt.

Bij het verdere onderzoek op het terrein werden spullen gevonden die gebruikt kunnen worden voor een hennepkwekerij. Ook werd een kwekerij in werking gevonden. Daar werden vermoedelijk stekjes overgepot: er stonden 50 tot 75 stekjes klaar.

Het is niet duidelijk of de twee mannen die zijn aangehouden ook iets te maken hebben met de hennepkwekerij.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!