Oudere en gehandicapte Oekraïners opgevangen in klooster Tilburg - Omroep Brabant

Oudere en gehandicapte Oekraïners opgevangen in klooster Tilburg

29 april om 11:30 • Aangepast 2 mei om 10:18
nl
De gemeente Tilburg gaat Oekraïners opvangen die extra zorg nodig hebben vanwege hun leeftijd of handicap. Dat gaat gebeuren in het kloosterverzorgingshuis Notre Dame aan de Sint Oloflaan in de wijk De Reit.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door
Agnes van der Straaten

In een leegstaand gedeelte van het kloostercomplex komen de vluchtelingen die vanwege hun leeftijd of handicap beter in een rustige omgeving kunnen wonen.

In het klooster, nu nog van de Congregatie Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart, komen maximaal 95 vluchtelingen tijdelijk te wonen. De zusters hebben het complex verkocht aan WonenBreburg, die er appartementen in wil bouwen. Zorgorganisatie De Wever verzorgt nu al de zorg voor de zusters en leken die er wonen.

Tiny house
Ook aan het Kwendelhof in Tilburg West worden vluchtelingen uit de Oekraïne opgevangen. Dat gebeurt in 15 tiny houses die eerder gebruikt werden voor de dagopvang van flatbewoners waarvan het huis gerenoveerd werd. In de kleine gekleurde units worden volgens de gemeente vooral vluchtelingen opgevangen met huisdieren. In elke unit kunnen twee mensen wonen. De gemeente huurt de units van TBV Wonen, die van plan was ze te verkopen omdat ze niet meer nodig waren.

Op alle twee de locaties moet het nodige verbouwd worden, voor de komst van Oekraïners. Volgens de gemeente Tilburg kunnen de locaties redelijk snel bewoond worden. De gemeente houdt informatiebijeenkomsten voor omwonenden.

LEES OOK: Een straat vol vlaggen om Oekraïense vluchtelingen welkom te heten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone