Tot leven gewekt: gestolen wrak is weer een blinkende Mercedes - Omroep Brabant
Video

Tot leven gewekt: gestolen wrak is weer een blinkende Mercedes

29 april om 20:00 • Aangepast 2 mei om 11:49
nl
Wachten op privacy instellingen...
Als een kind zo blij liep Chris Beemer vrijdagochtend bewonderende rondjes om zijn Mercedes Benz. De peperdure auto van de Amsterdamse ondernemer – een model uit de S-klasse - waar een huurder zes jaar geleden mee vandoor ging, staat weer te stralen. Eerder zag het ernaar uit dat de wagen die in Ghana terug werd gevonden, reddeloos verloren was. "Hij is prachtig geworden!"
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door

Voorzichtig opent Beemer het glanzende portier en gaat achter het stuur zitten. “Wow, hij ruikt zelfs als nieuw!” Zes maanden geleden had hij de Mercedes Benz voor het laatst gezien, nadat die in een container uit Afrika was gearriveerd.

Daar was de auto na de diefstal en via een netwerk van georganiseerde autodieven terecht gekomen. “In Ghana had hij drie jaar bij een politiebureau in de brandende zon gestaan, alles was eruit gestolen en er groeiden zelfs tropische planten in”, zegt Chris Beemer. Het transport naar Nederland had de finale klap gegeven. “Ze zijn er zo vreemd mee omgegaan. Het zag er echt niet meer uit, economisch was hij total loss.”

"Het was letterlijk een lijk dat tot leven gebracht moest worden."

Opknappen leek geen optie, maar daar was Rick van Stippent van het Vughtse autorestauratiebedrijf Stipt Polish Point. Hij wilde zich wel wagen aan de klus. "Het onrecht dat iemand iets van je afneemt waar je als ondernemer je geld in gestoken hebt, dat vond ik aangrijpend.” Hij besloot er zijn tanden in te zetten. “En dan laat ik niet meer los.”

Een half jaar werkte hij met een team van twintig monteurs aan de auto. “Het was letterlijk een lijk dat tot leven gebracht moest worden. We hebben alle kennis en vakkundigheid die we in huis hebben ervoor ingezet.”

Of hij het nog een keer zou doen, betwijfelt hij. “Het werd een prestigekwestie. Ik vind het wel gaaf dat we het hebben kunnen doen. En het resultaat is fantastisch.”

LEES OOK: Chris vindt na 5 jaar zijn gestolen auto terug op een heel bijzondere plek

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.