Oud RKC'er met gokverleden: 'Durf geen geld te zetten op degradatiestrijd'

30 april 2022 om 08:00 • Aangepast 2 mei 2022 om 11:50
nl
Met nog vier wedstrijden te gaan, is het onderin spannender dan ooit. Nog vijf ploegen strijden tegen degradatie. Twee van die vijf ploegen zijn van ons: RKC en Willem II. Ze moeten alle zeilen bijzetten. Oud-voetballers Ad van de Wiel en Robert Braber zijn verdeeld over de kansen van hun oude clubs. Maar een concrete voorspelling durven ze niet te geven.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

"Ik ben vorige week zaterdag gaan kijken bij RKC, wat was dat slecht zeg... Maar Willem II is misschien nog wel slechter." Ad van de Wiel is duidelijk wanneer hem gevraagd wordt naar de situatie bij de twee Brabantse degradatiekandidaten. De oud-spits wordt er niet vrolijk van en vreest het ergste.

"Mijn hoop op een goede afloop wordt steeds minder. RKC zou het misschien nog kunnen redden, omdat ze nu nog boven de streep staan. Dan moet er zondagavond wel gewonnen worden van FC Groningen. Als dat niet gebeurt, lijkt het mij een lastig verhaal."

"Nu de onderste plekken weer dichterbij komen, komt er een andere druk bij kijken"

Rober Braber is positiever gestemd. "Misschien heb ik te veel hoop, ik denk dat beide ploegen het nog redden. RKC heeft laten zien het topploegen lastig te kunnen maken en staat al heel het seizoen boven de streep. Willem II heeft het in het begin van het seizoen ook laten zien. Daar zit meer kwaliteit dan iedereen zegt."

Maar Braber plaatst wel een kanttekening. "Het zal voor RKC wel even schakelen zijn. Heel het seizoen staan die redelijk veilig boven de streep. Nu de onderste plekken weer dichterbij komen, komt er een andere druk bij kijken. Gelukkig hebben ze genoeg ervaren jongens in de ploeg."

"Ik wed graag in het leven, maar hierop durf ik geen geld in te zetten."

Willem II was in de ogen van Braber eigenlijk helemaal geen degradatiekandidaat. "Maar toen kwam ineens die slechte reeks. Gezien het matriaal vind ik dat ze er niet horen te staan. Het leek soms alleen geen hecht team. Dat heb je wel nodig. Hopelijk heeft de overwinning van vorige week hen goed gedaan."

Van de Wiel denkt dat Willem II moet knokken om de nacompetitie te halen. "Dan zie ik het nog goedkomen. Ze zijn namelijk wel beter dan de ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie."

Gevraagd naar een concrete voorspelling, zeggen beide heren hetzelfde: "Deze degradatiestrijd ís niet te voorspellen. Er zitten zulke gekke uitslagen tussen, laten we hopen dat ze goed uitpakken voor Willem II en RKC", zegt Braber

Van de Wiel, die ooit een ton vergokte, reageert met zelfspot. "Zoals jullie weten wed ik graag in mijn leven, maar op deze degradatiestrijd durf ik geen geld in te zetten. Ik heb te veel twijfels en vrees het ergste. Maar ook ik hoop dat ze er allebei inblijven. Het zijn twee hele fijne clubs."

Lees ook:

Drank, vrouwen, geweld én voetbal: RKC-icoon Adje blikt terug

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.