Liveblog

112-nieuws: Gewonde bij mogelijke steekpartij • bermbrand snel geblust

30 april 2022 om 12:44 • Aangepast 2 mei 2022 om 12:00
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

21.00

Specialist in brandpreventie blust bermbrand bij eigen pand

Aan de Runmolen in Boxtel heeft zaterdagavond rond zeven uur een bermbrand gewoed. De brand was vlak bij het bedrijfspand van Blusco, gespecialiseerd in brandpreventie. De eigenaar van het bedrijf werd gewaarschuwd en schoot te hulp met een mobiele pompinstallatie met watertank. Het lukte hem om het vuur uit te krijgen. De brandweer hoefde alleen nog maar na te blussen en kon snel weer terug naar de kazerne.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
18.30

Feestvierders vernielen poort bij huis in Moergestel

Een aantal feestvierders hebben zaterdag aan het eind van de middag een elektrische poort van een oprijlaan in Moergestel vernield. Dat gebeurde in de Zandstraat. De feestvierders zaten op een huifkar en hadden de poort vernield, vermoedelijk om een sanitaire stop te kunnen maken.

De eigenaar sprak de mensen daarop aan, maar die reden weg met de huifkar. Daarop werd de politie ingeschakeld. Die zette de huifkar op de Tilburgseweg langs de kant van de weg. De eigenaar van de poort heeft aangifte gedaan van vernieling. Ook zouden er twee mensen zijn aangehouden.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
18.15

Man die bij misdrijf in Roosendaal om het leven kwam, blijkt de bewoner

De man die donderdag dood werd gevonden in een huis aan de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal, is de 34-jarige bewoner van het pand. Hij kwam door een misdrijf om het leven. Dat laat de politie zaterdag weten.

Nadat de bewoner in het appartementencomplex werd gevonden, begonnen politiemensen van de Forensische Opsporing een onderzoek in en rondom het gebouw. Er is sporenonderzoek gedaan, gesproken met omwonenden en camerabeelden zijn bekeken.

LEES OOK:
Man die bij misdrijf in Roosendaal om het leven kwam, blijkt de bewoner

14.23

Mogelijk steekpartij in Eindhoven

In een appartement aan de Generaal Wicherslaan in Eindhoven is zaterdagmiddag een conflict geweest waarbij mogelijk gestoken zou zijn. Een slachtoffer is rond twee uur naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar het incident op de eerste verdieping van de flat.

13.58

Schutting in vuur en vlam na onkruid branden

Een bewoner van de Groenstraat in Duizel was zaterdagmorgen met de onkruidbrander in de weer. Later in de middag bleek dat de begroeiing was doorgeschroeid waardoor een schutting in brand vloog. De bewoner was er snel bij met zijn tuinslang. Intussen alarmeerde hij ook de brandweer. Samen kregen ze het vuur onder controle.

12.33

Automobiliste raakt drie andere auto's

Op de Haverdijk in Prinsenbeek heeft een vrouw met haar auto drie andere auto’s geraakt. Vervolgens kwam ze met haar auto tot stilstand tegen een boom. Hoe het zo mis kon gaan op de Haverdijk in Prinsenbeek wordt onderzocht. De vrouw kwam volgens een 112-correspondent met de schrik vrij. Een bergingsbedirjf werd opgeroepen om de auto te takelen.

De automobiliste raakte in Prinsenbeek drie auto's (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De automobiliste raakte in Prinsenbeek drie auto's (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
12.34

Brand in bos in Steenbergen

Aan de Moerstraatseweg in Steenbergen woedde vrijdagavond brand. Het vuur in het Oudlandbos werd rond tien uur ontdekt. Volgens boswachter Erik de Jonge was er sprake van een felle brand. Hij vraagt zich af wanneer het praten over de droogte eens wordt omgezet in daden. "De natuur snakt weer naar water!"

Wachten op privacy instellingen...
11.25

Jongen (17) mishandeld en bedreigd met wapen

Een 17-jarige jongen is vrijdagavond in Bergen op Zoom uit het niets geslagen met een wapen en bedreigd. Dit gebeurde rond kwart voor elf in een steeg achter het Zonneplein. De dader was in het gezelschap van een groepje mensen. Een man uit deze groep trok de dader weg bij het slachtoffer. De groep is vervolgens weggegaan. Agenten hebben in de omgeving tevergeefs uitgekeken naar de dader.

09.57

Automobilist komt om het leven in Hoogerheide

Een 28-jarige automobilist is vrijdagmiddag om het leven gekomen bij een ongeluk in Hoogerheide. Hij reed vanaf de Bunkerbaan de rotonde naar de Scheldeweg op, maar raakte in een bocht frontaal een paal op de vluchtheuvel. De bestuurder overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De twee andere inzittenden verkeren niet in levensgevaar.

LEES OOK: Automobilist overleden na ongeluk in Hoogerheide

Wachten op privacy instellingen...
09.35

Man aangehouden na bommelding Den Bosch

Een 62-jarige man uit Den Bosch is aangehouden in verband met de valse bommelding bij de Nettorama-supermarkt aan de Gruttostraat in Den Bosch vrijdagavond. Vanwege die bommelding rukte de politie massaal uit. Een deel van de omgeving werd afgezet en gebouwen werden ontruimd, maar er werd geen exolosief gevonden.

LEES OOK: Man (62) aangehouden na valse bommelding bij Nettorama in Den Bosch

06.41

Auto belandt op vangrail na ongeluk A58

Bij een ongeluk op de A58 bij Ulvenhout, waarbij twee auto's betrokken waren, is een auto zaterdagochtend bovenop de vangrail terechtgekomen. Vanwege het ongeluk werd een rijstrook van de weg van Tilburg richting Breda afgesloten. Dit leidde tot een fikse file. Drie ambulances werden na het ongeluk opgeroepen. Ook de brandweer en de politie waren aanwezig op de A58.

Een auto kwam op de vangrail langs de A58 bij Ulvenhout terecht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Een auto kwam op de vangrail langs de A58 bij Ulvenhout terecht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Ook de brandweer werd opgeroepen na het ongeluk op de A58 bij Ulvenhout (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Ook de brandweer werd opgeroepen na het ongeluk op de A58 bij Ulvenhout (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
05.40

Automobilist crasht in Breda

Een automobilist is vrijdagnacht met zijn auto uit de bocht gevlogen in de Merodelaan in Breda. Hij raakte een bestelauto en schoot vervolgens door naar de andere kant van de straat. Daar raakte hij een geparkeerde auto en eindigde de auto tegen een boom. De bestuurder is naar een ziekenhuis gebracht. De auto is door een berger getakeld. De bestelwagen die geraakt werd, eindigde tegen een muur. Die raakte door de klap ontzet.

De aangereden bestelauto kwam tegen een muur aan, die hierdoor ontzet raakte (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De aangereden bestelauto kwam tegen een muur aan, die hierdoor ontzet raakte (foto: Perry Roovers/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!