Liveblog

112-nieuws: bosbrand in Berlicum • botsing in Helmond

1 mei 2022 om 19:32 • Aangepast 2 mei 2022 om 12:31
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.50

Dit liveblog is afgesloten

21.20

Auto total loss na ongeval

Op de weg door de Rijpel in Helmond is een automobilist van de weg geraakt en tegen een lantaarnpaal gereden. Vermoedelijk is de man onwel geworden. Hij kon nog wel zelf uit de auto komen en raakte niet gewond. De auto raakte totaal loss.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
19.30

Bosbrand in Berlicum

Op een perceel langs de Hooghei in Berlicum heeft een bosbrand gewoed. De brand brak iets na 18.00 uur uit. Het ging om een stuk bos van ongeveer 20 bij 20 meter. Er kwamen twee bluswagens en een waterwagen ter plaatse om het vuur te bestrijden.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
19.00

Botsing in Helmond

Bij een verkeerslicht op de Rochadeweg in Helmond zijn twee auto's op elkaar gebotst. De bestuurder van de achterste auto reed achterop een stilstaand voertuig. Een man en een vrouw werden in een ambulance onderzocht, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
18.00

Badkamerbrand in Prinsenbeek

Aan het Kapittelhof in Prinsenbeek heeft een brand gewoed in een badkamer van een woning. De brand is vermoedelijk ontstaan door kluswerkzaamheden. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de brand zich verder uitbreidde. Een man is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere controle. Vermoedelijk heeft hij rook ingeademd. Een hoogwerker heeft een stuk van het dak geblust. De schade is groot.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
17.30

Brand in Budel geblust

Enexis is erin geslaagd om het gas af te sluiten in Budel. "Hierdoor hebben we het pand kunnen betreden en de brand kunnen blussen. Het pand heeft brand en rookschade opgelopen", meldt de brandweer op Twitter.

Wachten op privacy instellingen...
16.10

Brand in Budel

Bij het bedrijf Van Deurzen Heftrucks in Budel is zondagmiddag brand uitgebroken. De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt. De brand woedt in het kantoordeel van het gebouw en de brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar de rest van het bedrijf. Er zijn geen gewonden gevallen.

Vanwege een gaslekkage moet Enexis eerst de gastoevoer afsluiten voordat de brandweer veilig naar binnen kan.

Wachten op privacy instellingen...
16.00

Stroomstoring in Uden opgelost

De stroomstoring in Uden is rond 15.45 uur opgelost, zo meldt Enexis. De oorzaak was een storing in een verdeelstation.

15.50

Motorrijder zwaargewond na ongeval

Op de Beverbeekseheide in het grensgebied van Nederland bij Budel zijn een auto en een motor met elkaar in botsing gekomen. De motorrijder raakte daarbij zwaargewond. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om het slachtoffer te helpen, waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. De weg was enige tijd afgesloten.

14.20

Bijna 5000 huishoudens zonder stroom in Uden en omgeving

In Uden en omgeving zitten bijna vijfduizend huishoudens zonder stroom door een storing, meldt netbeheerder Enexis. De oorzaak van de storing is nog niet bekend, laat een woordvoerder weten. Het gaat volgens hem om een storing in een verdeelstation. Naar verwachting is de storing om kwart over vier opgelost. Onder meer het centrum van Uden is getroffen door de storing.

LEES OOK: Grote stroomstoring treft Uden: bijna 5000 huishoudens zonder stroom

Wachten op privacy instellingen...
12.18

Losgeschoten caravan raakt fietser

Een fietser is zondagochtend rond halftwaalf gewond geraakt op de Kempenbaan in Veldhoven. Hij werd, terwijl hij voor een verkeerslicht stond te wachten, geraakt door een losgeschoten caravan. De fietser is naar een ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk in Veldhoven gebeurde rond halftwaalf zondagochtend (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Het ongeluk in Veldhoven gebeurde rond halftwaalf zondagochtend (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
12.14

Duwstel tegen pijler verkeersbrug Moerdijk

Een zogenoemd duwstel - een hechte samenvoeging van een of meer duwboten of andersoortige schepen - is vrijdagnacht met vier geladen bakken op een pijler van de verkeersbrug bij Moerdijk gevaren. Dat meldt een verkeersleider van Rijkswaterstaat op Twitter. Het ongeluk gebeurde rond een uur 's nachts. Er raakte niemand gewond en er was ook geen zinkgevaar. Het scheepvaartverkeer was slechts korte tijd gestremd.

Wachten op privacy instellingen...
11.35

Dode bij ongeluk Oud Gastel is jongen (17)

Bij het auto-ongeluk dat zaterdagnacht plaatsvond op de Standdaarbuitensedijk in Oud Gastel is een 17-jarige jongen om het leven gekomen. Dat maakte de politie zondagochtend bekend. In de auto zaten naast de jongen ook een 22-jarige man en twee 16-jarige meisjes. Zij zijn met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Jongen (17) overleden bij auto-ongeluk in Oud Gastel, drie anderen gewond

11.17

Aanhoudingen na vondst dode man Roosendaal

Een 26-jarige man uit het Zeeuwse Terneuzen en 39-jarige vrouw uit Roosendaal zijn zaterdag aangehouden in verband met de dood van een 34-jarige Roosendaler. Dat maakte de politie zondagochtend bekend. Het lichaam van de Roosendaler werd donderdag gevonden in een appartement aan de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal. De man bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.

LEES OOK: Dood Roosendaler (34): man en vrouw opgepakt

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
10.41

Huis Oosterhout gesloten na vondst drugs

Een huis aan de Johannieterstraat in Oosterhout is per direct drie maanden gesloten. In het huis vonden agenten na meerdere anonieme meldingen een grote hoeveelheid drugs. Het ging om duizenden pillen amfetamine, een hoeveelheid cocaïne en hennep. Er lagen ook spullen waarmee de drugs verwerkt, verpakt en verhandeld kunnen worden en er werd een vuurwapen en meerdere patronen ontdekt. De bewoonster en een 24-jarige man uit Oosterhout zijn aangehouden.

10.58

Trio aangehouden na diefstal scooter

Twee 17-jarige jongens uit Schijndel en een 18-jarige man uit Sint-Oedenrode zijn zaterdagnacht aangehouden in verband met het stelen van een snorscooter aan de Hoofdstraat in Schijndel. De diefstal vond rond halfdrie 's nachts plaats. De scooter wordt nog gezocht.

Wachten op privacy instellingen...
10.01

Slachtoffer steekpartij Herpen buiten levensgevaar

Het slachtoffer van de steekpartij die zaterdagnacht plaatsvond in een huis aan de Molenstraat in Herpen is buiten levensgevaar. Dat laat een politiewoordvoerster zondagochtend weten. Het slachtoffer werd zaterdagnacht rond halfvier met een hoogwerker uit het huis gehaald. Er is nog niemand aangehouden.

09.29

Schaftkeet Zeeland gaat in vlammen op

Een mobiele houten schaftkeet is zaterdag rond middernacht in vlammen opgegaan aan de Boekelsedijk in het dorp Zeeland. Dat meldt DTV Nieuws. Er bleef niet veel meer dan wat afvalhout over. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

09.05

Schennispleger jaagt vrouw schrik aan

Een vrouw die haar hond uitliet in het park de Oude Warande in Tilburg werd daar zaterdagavond rond halfacht geconfronteerd met een naakte man. De man was zichzelf aan het bevredigen. Gewaarschuwde agenten hielden even later een 31-jarige man uit Tilburg aan. Ze zagen hem op een parkeerterrein in de buurt. Hij voldeed aan het signalement van de schennispleger. De man zit nog vast. De politie is op zoek naar getuigen.

LEES OOK: Man masturbeert in park en jaagt vrouw schrik aan

06.05

Fataal auto-ongeluk in Oud Gastel

Bij een ongeluk op de Standdaarbuitensedijk in Oud-Gastel is zaterdagnacht iemand om het leven gekomen. Dat maakte de politie zaterdagnacht bekend. Het slachtoffer zat samen met drie anderen in een auto, toen het rond vier uur misging. Wat er precies is gebeurd, wordt onderzocht.

LEES OOK: Dode bij auto-ongeluk in Oud Gastel, drie anderen gewond

05.33

Avondje uit eindigt met stevige val

Een fietser is zaterdagnacht gewond geraakt op Het Broek in Valkenswaard. Op de terugweg van een avondje uit raakte de man met het stuur van zijn fiets het stuur van een andere fietser. Daarop vielen ze allebei. De fietser die het hardst viel, had vervolgens last van zijn hoofd en hand. Hij is behandeld door ambulancemedewerkers.

Een van de gevallen fietsers had last van zijn hoofd en hand (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Een van de gevallen fietsers had last van zijn hoofd en hand (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
05.31

Steekpartij in Herpen

Na een steekpartij aan de Molenstraat in Herpen is daar zaterdagnacht rond halfvier iemand met een hoogwerker uit een huis gehaald. Drie politieauto's werden opgeroepen, twee ambulances kwamen naar de straat en ook een traumaheli werd gealarmeerd. Iedereen was druk met het verlenen van eerste hulp. Het slachtoffer is volgens een 112-correspondent onder begeleiding van een trauma-arts naar een ziekenhuis gebracht.

Een hoogwerker werd ingezet om de gewonde uit het huis in Herpen te halen (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
Een hoogwerker werd ingezet om de gewonde uit het huis in Herpen te halen (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
03.36

Scooterrijder gewond in Veldhoven

Een scooterrijder is zaterdagnacht gewond geraakt op de Libra in Veldhoven. De man raakte rond halfdrie van de weg, botste tegen een paal en belandde in de struiken. Vanwege de ernst van de situatie werd naast een ambulance ook een traumaheli opgeroepen. Het slachtoffer is met de ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Volgens een 112-correspondent zou de scooterrijder gedronken hebben.

Het ongeluk op de Libra in Veldhoven gebeurde rond halfdrie zaterdagnacht (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Het ongeluk op de Libra in Veldhoven gebeurde rond halfdrie zaterdagnacht (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
02.26

Automobilist crasht in Nuenen

Een automobilist is zaterdagnacht gecrasht met zijn auto aan de Pastoorsmast in Nuenen. Hij miste de bocht en de auto kwam met een flinke klap tot stilstand in de bosjes naast de weg. Het slachtoffer zat vervolgens bekneld in de auto. Daarom werd de brandweer van Nuenen en Helmond opgeroepen, evenals de politie en een ambulance. De automobilist is nagekeken door ambulancepersoneel. Hij zou teveel hebben gedronken. Er is ook een drugstest afgenomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!