Video

Altena zat urenlang in de rook door grote brand in Poederoijen

2 mei 2022 om 15:54 • Aangepast 3 mei 2022 om 15:50
nl
Inwoners van het Land van Heusden en Altena hebben maandagmiddag urenlang last gehad van dikke, zwarte rookwolken. Ze waren afkomstig van een zeer grote brand bij een transportbedrijf, die even na half twee aan de overkant van de Afgedamde Maas in het Gelderse Poederoijen uitbrak. Onder meer vanuit de gemeente Altena werd tot ongeveer kwart over vier stank- en rookoverlast gemeld, zo laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden-en-West-Brabant weten.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De Veiligheidsregio adviseerde mensen die last hebben van de rook, ramen en deuren te sluiten. Ook werd aangeraden ventilatiesystemen uit te zetten. Door de rook kwamen ook brokstukken van het bedrijf dat verwoest werd, op plekken in de gemeente Altena terecht. Volgens de Veiligheidsregio kun je het spul het beste met handschoenen oprapen en met het restafval weggooien.

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid sprak al snel van een grote brand en dat betekende dat er veel brandweermensen en -materieel moesten worden ingezet. Er werd een NL-Alert verzonden om mensen in de omgeving te wijzen op de gevolgen van de brand.

Wachten op privacy instellingen...

De bedrijfshal van de transportondernemer is volgens Omroep Gelderland volledig uitgebrand. Brandweerlieden hebben de rieten kappen van nabijgelegen woningen en een kerkje in de buurt nat gehouden om te voorkomen dat ook die zouden worden getroffen.

Vanwege veiligheidsoverwegingingen werd de elektriciteit in de directe omgeving afgesloten.

Tegen half zes was de brandweer nog bezig enkele brandhaarden in de loods te blussen. De rookoverlast was toen sterk verminderd, maar kon nog altijd overlast veroorzaken. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Hoe het vuur is ontstaan, is nog onbekend.

Poederoijen valt onder de gemeente Zaltbommel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!