Perfect weer voor de vrije geluksvogels op 5 mei: 'Smeer je in!'

3 mei 2022 om 10:21 • Aangepast 11 mei 2022 om 14:22
nl
Goed nieuws voor wie vrij is op Bevrijdingsdag: het wordt donderdag namelijk een prima dag om er lekker op uit te trekken voor een terrasje of een bevrijdingsfestival. Dat voorspelt weerman Alfred Snoeks van Weerplaza. "Vergeet je niet in te smeren!"
Profielfoto van Julia Kanters
Geschreven door
Julia Kanters

Volgens de metereoloog begint de Bevrijdingsdag in de ochtend droog én zonnig. Maar het kan zo vroeg op de dag nog wel wat fris zijn, denkt hij: rond de 9 graden.

Maar in de middag wordt het echt lekker, dan lopen de temperaturen op tot zelfs 20 graden. “Bijna zomers te noemen”, zegt hij. Later op de dag komen er in Brabant wel wat hoge stapelwolken, maar die mogen de pret niet drukken. Daar schijnt de zon wel doorheen, denkt Alfred.

Een buitje in het zuiden
Toch kunnen sommige Brabanders volgens de meteoroloog een beetje pech hebben. “In het zuiden kan heel misschien een klein buitje vallen, maar daar zou ik niet mijn dag door laten verpesten hoor”, zegt hij. Die eventuele bui zou rond het eind van de middag kunnen vallen, heel lokaal.

Een echte zonnige dag voor een terrasje of een bevrijdingsfestival dus. En vergeet vooral niet dan de zonnebrand in je tas te stoppen. "De zon brandt al behoorlijk."

LEES OOK: 5 mei is niet altijd voor iedereen een vrije dag en dit is waarom

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!