Geschokte reacties na misbruik vrouw in Bladel: 'Ik loop daar nooit meer' - Omroep Brabant

Geschokte reacties na misbruik vrouw in Bladel: 'Ik loop daar nooit meer'

3 mei 2022 om 13:05 • Aangepast 4 mei 2022 om 11:27
nl
In Bladel is het dinsdagmorgen het gesprek van de dag: een vrouw en een meisje zijn door een man van hun fiets getrokken op de Rondweg tussen Bladel en Reusel. De vrouw werd seksueel misbruikt in de bosjes. Ook mensen van buiten het dorp hebben het erover. De meesten maken zich zorgen. "De jeugd fietst 's nachts na het uitgaan in Reusel altijd over die weg naar huis."
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Het misbruik van de 55-jarige vrouw gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. Twee weken eerder is op dezelfde Rondweg een 15-jarige meisje bijna tegen de grond gewerkt door een man. Ze wist te ontkomen en hard weg te fietsen. In beide gevallen ging het om een opvallend kleine man, maar het is volgens de politie nog niet duidelijk of de zaken met elkaar te maken hebben.

"Ik ga nu meer proberen om in groepjes te fietsen."

In Bladel zijn veel inwoners geschrokken van het nieuws. Jongeren gaan vaak uit in Reusel en fietsen dan in het donker over de Rondweg tussen de twee dorpen. "Er is geen andere route, tenzij je door het bos wil fietsen. Ik fiets daar altijd, dat doet eigenlijk iedereen als we gaan stappen in Reusel", legt een 19-jarige vrouw dinsdagochtend uit.

Ze werkt in Reusel en fietst regelmatig in haar eentje door het donker naar huis. Maar nu ze heeft gehoord van de aanranding, is de 19-jarige dat komende tijd niet meer van plan. "Ik vind het wel eng, dus ik ga nu meer proberen om in groepjes te fietsen. Ik heb vrienden uit Reusel die net hebben gezegd dat we voortaan na het stappen maar bij hen moeten blijven slapen."

Een wat oudere vrouw woont vlak bij de plek waar het gebeurd is, maar heeft zaterdagnacht niks gehoord. "Ik vind het verschrikkelijk!", zegt ze. "Mijn dochter en kleindochter fietsen daar ook altijd, dat vind ik heel erg. Ik wil dat ze dat niet meer doen, maar ze moeten naar werk en school via die weg." Zelf maakte de vrouw daar regelmatig een wandeling. "Daar ga ik nu zeker weten nóóit meer lopen. Hopelijk pakken ze de dader."

"Bladel is juist zo'n warm en aardig dorp."

Langs de Rondweg loopt dinsdagochtend een vrouw met haar hond in het zonnetje. Ook zij is op de hoogte van de perikelen die zich daar afgelopen weken afspeelden. "Iedereen heeft het erover", beaamt ze. "Wij zijn hier altijd heel voorzichtig. Ik heb zelf tieners en die mogen nooit alleen over die weg naar huis fietsen. Het is een donkere weg en de auto's rijden erg hard, dus als iemand je van je fiets trekt, kan ik me voorstellen dat niemand het zal horen."

Een man uit Rosmalen is in het dorp voor zijn werk en vertelt dat hij zich er erg over heeft verbaasd. "Dit is juist zo'n warm en aardig dorp. In wat voor maatschappij leven we dat dit op zo'n plek gebeurt? Ik schrok er wel van."

Een stukje verderop zet een vrouw net haar fiets op slot, ze is vanaf Hooge Mierde komen fietsen en laat zich niet afschrikken door de gebeurtenissen. "Ik schrok wel erg toen ik het hoorde, maar ik ben niet banger om te fietsen hoor. Maar ik kan me wel voorstellen dat de jeugd nu bang is."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone