Motorcrosser Jeffrey Herlings komt dit seizoen niet meer in actie - Omroep Brabant

Motorcrosser Jeffrey Herlings komt dit seizoen niet meer in actie

3 mei om 21:13 • Aangepast 4 mei om 20:44
nl
Jeffrey Herlings komt dit seizoen niet meer in actie in de MXGP. Dat heeft de motorcrosser uit Oploo dinsdag bekend gemaakt. Herlings wordt binnenkort aan oude voetblessures geopereerd en is hierdoor de komende tijd niet in staat om volle bak mee te doen om het kampioenschap.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

Het zit de vijfvoudig wereldkampioen niet mee. Herlings miste al de seizoensstart nadat hij tijdens een trainingsstage in Spanje zijn hak oftewel hielbeen brak. De motorcrosser werd er aan geopereerd, maar hij bleef nog last houden.

Na uitgebreid onderzoek en beraad met zijn team in Oostenrijk heeft Herlings er dinsdag voor gekozen om dit seizoen niet meer in actie te komen in de MXGP. Hij gaat opnieuw onder het mes, waarbij ook een andere oude blessure onder handen wordt genomen. Ook een eventueel uitstapje naar de Amerikaanse AMA Pro Nationals, waar hij als alternatief aan dacht, is hiermee van de baan.

Fit en pijnvrij worden
"Ik zou willen dat de situatie anders was", laat Herlings weten. "Het is heel frustrerend dat me dit overkomt, maar ook door oude problemen ben ik niet fit genoeg om op het hoogste niveau te racen. Mijn enige doel is nu om fit en pijnvrij te worden en en me voor te bereiden op het seizoen 2023."

LEES OOK: Jeffrey Herlings mist seizoensstart MXGP door botbreuk

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.