Laura's zusje staat in de finale van de Duitse Idols: 'Ik ben super trots!' - Omroep Brabant
Video

Laura's zusje staat in de finale van de Duitse Idols: 'Ik ben super trots!'

5 mei om 17:57 • Aangepast 6 mei om 10:37
nl
Wachten op privacy instellingen...
Nog twee dagen en dan staat Amber van den Elzen uit Gemert in de finale van 'Deutschland sucht den Superstar', de Duitse versie van de tv-talentenjacht Idols. Zes jaar geleden stond haar zus Laura van den Elzen nog in de finale, zij werd toen tweede. Nu is het de beurt aan Amber, die druk bezig is met de laatste voorbereidingen.
Profielfoto van Lola Zopfi
Geschreven door
Lola Zopfi

"Het voelt soms een beetje alsof ik in een achtbaan zit. Ik heb fotoshoots, ik moet veel oefenen en het is best druk allemaal. Maar ik geniet enorm van alles", zo vertelt Amber.

De zussen hebben veel contact samen. "We zijn heel hecht en praten veel met elkaar. Amber belt iedere dag", lacht Laura. "Als ze dan gespannen is of zich zorgen maakt, dan praat ik met haar. Het is heel mooi dat we dit samen zo kunnen doen."

Nadat Laura zes jaar geleden tweede werd in de talentenjacht, volgden er veel optredens en albums. "Mijn zusje heeft misschien toch een beetje in mijn schaduw gestaan. Daarom hoopte ik altijd dat Amber dit ook mocht meemaken. Het is echt geweldig dat ze nu zo ver is gekomen."

"Als ze dan gespannen is of zich zorgen maakt, dan praat ik met haar."

Volgens Laura komt het wel eens voor dat de zussen vergeleken worden met elkaar, maar daar maken de twee zich geen zorgen over. "Er is tussen ons totaal geen concurrentie. Dat komt ook omdat we vroeger alles samen hebben gedaan. Amber leefde enorm met mij mee toen ik in de finale stond. En nu voel ik dat andersom ook heel erg voor haar."

Zaterdag treedt Amber live op in Keulen. "Als ze wint, maar ook als ze niet wint, gaan we denk ik veel optreden samen", vertelt Laura. "En vooral genieten!"

LEES OOK: Amber (20) verrast de jury in de Duitse Idols, haar zus ging haar voor

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.