Brabantse nachten minder lang: geen nachtbussen in Den Bosch en Tilburg - Omroep Brabant

Brabantse nachten minder lang: geen nachtbussen in Den Bosch en Tilburg

6 mei om 16:19 • Aangepast 16 mei om 17:08
nl
Sta je na een avondje stappen bij de nachtbus te wachten in Tilburg of Den Bosch? Dan bel je ouders maar, want vanaf het weekend van 14 mei en 15 mei rijden de nachtbussen van Arriva in die Brabantse steden niet meer. De Nightliners worden niet meer ingezet vanwege gebrek aan personeel.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door
Lobke Kapteijns

"Vanwege de beperkte inzetbaarheid van personeel is het momenteel niet mogelijk om deze nachtbussen, die in de nacht van zaterdag op zondag tussen twee en vier uur reden, nog te laten rijden", aldus Arriva. De Nightliners in Breda blijven wel rijden. Nightliners zijn een extra dienst die Arriva aanbiedt, aanvullend op de reguliere dienstregelingen overdag.

Lijnen 847, 848 en 849
De lijnen 847 (naar de Reeshof), 848 (van en naar ’s-Hertogenbosch) en 849 (naar Udenhout) rijden het weekend van 7 en 8 mei voorlopig dus voor het laatst.

De vervoersorganisatie wijt het personeelstekort aan de naweeën van corona in combinatie met een krappe arbeidsmarkt. Ook uitzendbureaus kunnen momenteel niet voldoende chauffeurs leveren voor een dienstregeling op deze lijnen.

Wervingscampagne
Onlangs zijn ze gestart met een extra wervingscampagne om het personeelsbestand op peil te krijgen. Zodra het kan worden de Nightliners weer opgestart maar Arriva kan niet voorspellen wanneer dat zal zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.