Agenten aangevallen met stenen en vuurwerk na Helmond Sport-FC Den Bosch

7 mei 2022 om 11:00 • Aangepast 16 mei 2022 om 17:17
nl
Agenten zijn vrijdagavond tijdens ongeregeldheden na de voetbalwedstrijd tussen Helmond Sport en FC Den Bosch bekogeld met vuurwerk, stenen en blikken drank. Ook werden broekriemen gebruikt om agenten en politiehonden te raken.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

Helmond Sport speelde vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. De wedstrijd eindigde met 1-1, een gelijkspel. "Toen mensen het stadion uitstroomden, zochten supporters de confrontatie met elkaar op", laat een woordvoerder van de politie weten.

"Al snel ontstond een agressieve en dreigende situatie. Door een forse inzet van agenten die in linie tussen de supporters stonden, wisten zij de supportersgroepen van elkaar af te houden."

Agenten doen aangifte
De supporters zochten vervolgens de confrontatie met de politie. "Er werd met vuurwerk, stenen en blikken drank gegooid naar agenten. Daarnaast probeerden supporters met broekriemen politiemensen en politiehonden te raken en zijn er van een flink aantal politievoertuigen ramen ingegooid. Enkele agenten gaan aangifte doen van mishandeling en bedreiging."

De politie heeft geen supporters aangehouden. "Maar we hebben de nodige indicaties en camerabeelden die ons gaan helpen om de raddraaiers op te pakken. We sluiten niet uit dat er nog aanhoudingen gaan volgen."

LEES OOK: Politievakbond klaar met supportersgeweld: 'Jammer voor de echte fans'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!