Video

Kartonnen Lamborghini van Olivier verkocht: hij gaat naar Robert Doornbos

7 mei 2022 om 17:24 • Aangepast 16 mei 2022 om 17:21
nl
De 12-jarige Olivier Backx heeft een drukke week gehad nadat hij donderdag zijn kartonnen Lamborghini tentoonstelde aan de buitenwereld. Zijn imponerende creatie bleef niet onopgemerkt. Zo zag voormalig autocoureur Robert Doornbos hem voorbijkomen op Instagram en hij toonde gelijk interesse. Binnen twee dagen is de wagen aan hem verkocht.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

"Hé Olivier, te gek gemaakt! Kom je een keer langs in Rotterdam? Dan krijg je een rondleiding en mag je in een echte Lamborghini rijden", zo schreef Doornbos aan Olivier. De naam Robert Doornbos zei Olivier niet meteen iets maar toen hij zag om wie het ging, ging er een belletje rinkelen.

Vrijdagavond zat hij met de voormalige Formule 1-coureur aan de telefoon om de verkoop te bezegelen. De jonge bouwer én Lamborghini-fan besteedde meer dan tweehonderd uur aan het maken van de kartonnen wagen.

Olivier raakte vorig jaar geïnspireerd toen hij een filmpje zag van iemand die van karton een auto maakte.

Met een grote berg karton en een schaalmodel ging hij aan de slag en maakte de wagen tot in detail na. Hij zette ‘m te koop en kreeg 35 reacties van mensen die geïnteresseerd waren.

"Hij wilde de auto gewoon verkopen aan iemand die het leuk vond, zoveel aandacht had hij niet verwacht."

Olivier: "Robert Doornbos heeft 'm gekocht voor in de showroom van zijn autozaak in Rotterdam. De rondleiding en het rijden in een Lamborghini heb ik nog tegoed. Hoeveel hij wil betalen wil ik liever niet zeggen." Naar eigen zeggen kan hij er heel veel ijsjes van kopen, maar een echte auto zit er niet in.

En de koop is ook nog niet helemaal rond, valt zijn moeder Marleen bij. Mogelijk krijgt Olivier er ook nog kaartjes bij voor een Lamborghini-racedag. “Hij moet dus nog even kijken wat het totaalprijsje moet worden.”

De Lamborghini van Olivier (foto: Olivier Backx).
De Lamborghini van Olivier (foto: Olivier Backx).

De jonge bouwer is onder de indruk van alle belangstelling de afgelopen dagen, vertelt zijn moeder. "Hij wilde de auto gewoon verkopen aan iemand die het leuk vond, zoveel aandacht had hij niet verwacht."

Binnenkort komt Doornbos de kartonnen Lamborghini met een truck ophalen. “Zo’n truck waar ze ook echte Lamborghini’s mee ophalen”, vertelt Olivier trots. Tot die tijd zit hij niet stil. Hij heeft alweer plannen voor een nieuw model.

Wat het precies wordt, weet hij nog niet, maar het wordt een snel model. “Nu is het even druk geweest met alle aandacht voor de Lamborghini, maar straks heb ik na school weer tijd om te bouwen.”

Coureur Robert Doornbos komt de kartonnen auto binnenkort ophalen (foto: Frans van Zijst/ANP).
Coureur Robert Doornbos komt de kartonnen auto binnenkort ophalen (foto: Frans van Zijst/ANP).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.