FC Eindhoven-icoon Jens van Son gaat voor promotie in zijn afscheidsjaar - Omroep Brabant

FC Eindhoven-icoon Jens van Son gaat voor promotie in zijn afscheidsjaar

9 mei om 10:00 • Aangepast 9 mei om 11:22
nl
Het einde van de voetbalcarrière van Jens van Son komt steeds dichterbij. Na dit seizoen stopt hij met voetballen. Maar eerst staan de play-offs op het programma, waar Van Son samen met ‘zijn’ FC Eindhoven, een topjaar wil bekronen met promotie naar de Eredivisie: “Dat zou het droomscenario zijn.”
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

De 34-jarige middenvelder uit Valkenswaard heeft met FC Eindhoven een ongekend seizoen achter de rug. De ploeg van Rob Penders eindigde op de derde plaats: “Uiteindelijk sta je waar je hoort te staan. We willen in de play-offs laten zien dat we niet voor niets op deze plaats staan”, vertelt Van Son.

Maar liefst zeven keer maakte Van Son een nacompetitie mee. Hij weet dus als geen ander hoe het is om in de play-offs te spelen: “Of je nou derde of achtste eindigt maakt in de nacompetitie niet uit. Een opleving of foutje van een speler kan het verschil maken.”

"De overtuiging om iets moois neer te zetten is er zeker.”

De middenvelder voelt dat de spelers veel vertrouwen hebben: “We hebben het hele seizoen laten zien dat er iets mogelijk is. De overtuiging om iets moois neer te zetten is er zeker.”

Van Son maakte in 2007 zijn debuut in het Eindhovense blauw-wit. Dezelfde club als waar hij vijftien jaar en ongeveer 350 profwedstrijden later zijn laatste wedstrijd gaat spelen. Tussendoor voetbalde de middenvelder bij Sparta, Roda, Fortuna en FC Den Bosch.

"Het is lastig om afscheid te nemen van iets waar je jarenlang mee bezig bent geweest."

Onlangs besloot Van Son dat het na zestien profseizoenen wel mooi geweest is. Na de winterstop zit de 34-jarige steeds vaker op de bank: “Het is aan de ene kant lastig om afscheid te nemen van iets waar je jarenlang mee bezig bent geweest. Maar aan de andere kant kijk ik uit naar de fase na mijn profcarrière”, vertelt de Valkenswaarder.

Zelfs een promotie zal Van Son niet kunnen verleiden tot een jaartje extra: “Ik heb er lang over nagedacht en daar sta er nog steeds achter. Ik ga er hoe dan ook niet meer op terug komen.” Na zijn laatste wedstrijd zal de liefde tussen FC Eindhoven en Jens van Son nog niet over zijn. De club en hijzelf nog aan het kijken in welke rol Van Son aan de club verbonden blijft.

Maandagavond speelt FC Eindhoven de eerste ronde in de play-offs. De ploeg van Rob Penders is gekoppeld aan De Graafschap. Om acht uur wordt er afgetrapt in Doetinchem.

LEES OOK: Dit is de route van NAC en FC Eindhoven op weg naar de Eredivisie

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone