'Corrupt zooitje', PSV-fans maken van hun hart geen moordkuil na penalty - Omroep Brabant

'Corrupt zooitje', PSV-fans maken van hun hart geen moordkuil na penalty

9 mei om 13:38 • Aangepast 9 mei om 17:40
nl
De pingel die PSV incasseerde in de allerlaatste fase van de belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord maakt de tongen op social media los, en dat is nog zacht uitgedrukt. Supporters van de Eindhovense club zijn ziedend op de arbitrage - en met goede reden, zeggen ook niet-PSV-fans.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

PSV stond zondagavond met 2-1 voor in de Kuip, maar in de blessuretijd ging de bal op de stip voor Feyenoord. Een vermeende handsbal van Mauro Júnior leidde tot een penalty die mild uitgedrukt behoorlijk discutabel was. Dessers schoot 'm binnen.

Verbijstering
Het besluit van de arbitrage kan op nul steun van het Eindhovense publiek rekenen. Op het PSV-supportersforum spreken fans van een schande. Dat arbiter Gözübüyük zelfs niet even de VAR inschakelde, leidt al helemaal tot verbijstering.

Op Twitter is de kritiek evenmin mals.

Wachten op privacy instellingen...

Marlon schrijft op twitter dat hij een 'heerlijke droom' heeft gehad. Aan de binnenkant van zijn oogleden zag hij scheidsrechter Serdar op advies van de VAR wél even naar het schermpje lopen. Daar werd 'vrijwel direct besloten dat het geen strafschop was'. In de droom nam PSV drie punten mee uit de Kuip.

Een andere PSV-supporter is ervan overtuigd dat Ajax kampioen moet worden van het 'corrupte zooitje dat KNVB heet'. Hij noemt het 'in en in triest' en ook 'zwaar bedrog'.

En daar is het Eindhovense LPF-raadslid Tjerk Langman het roerend mee eens:

Wachten op privacy instellingen...

Maar ook meer objectieve criticasters snappen niet waarom niet even de VAR aan zijn jasje werd getrokken voor ruggespraak. "Wat de VAR onder de streep oplevert? Bruto minder fouten, nogal wiedes, maar netto net zoveel ellende als voorheen", zegt AD-journalist Sjoerd Mossou op Twitter.

In het voetbalpraatprogramma Studio Voetbal was men ook niet te spreken over 'het VAR-moment van het jaar'.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens oud-trainer Aad de Mos kunnen we de VAR beter laten degraderen 'en de titel afnemen', is te lezen op Twitter. En NOS-voetbalcommentator en sportcolumnist Jeroen Elshoff vat kernachtig samen: "Nooit een strafschop."

Schande
Coach Roger Schmidt van PSV was na afloop van de wedstrijd ziedend. “Het is een beslissing die cruciaal is voor de titelrace. Maar de scheidsrechter gaat nog niet eens kijken. Waarom hebben we al deze middelen dan? Het is een schande", brieste hij tijdens de persconferentie

De kansen op de titel zijn daarmee gemarginaliseerd voor PSV, vindt ook Schmidt. “Iedereen weet dat dit geen penalty is. De scheidsrechter bepaalt wie er kampioen moet worden."

Ook buiten het stadion in Rotterdam raakten de gemoederen op een gegeven moment verhit. Op een video die wordt gedeeld op social media is te zien hoe een deel van de PSV-aanhang de ME belaagt en vervolgens met harde hand wordt teruggedrongen.

LEES OOK: PSV woedend na discutabele penalty: 'Het is een schande!'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone