Zo schat Stijn Vreven de promotiekansen van NAC en FC Eindhoven in - Omroep Brabant

Zo schat Stijn Vreven de promotiekansen van NAC en FC Eindhoven in

9 mei om 15:15 • Aangepast 10 mei om 11:20
nl
FC Eindhoven en NAC zijn geen topfavorieten als het gaat om promotie naar de Eredivisie, maar kansloos zijn ze beiden ook niet. Dat is de mening van trainer Stijn Vreven. In het verleden was hij trainer van NAC, maar FC Eindhoven heeft in zijn ogen toch echt de betere papieren. Bij de Bredase club moet volgens de Belg eerst het geloof terugkomen bij de supporters.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Vreven volgt zowel NAC als FC Eindhoven intensief. Bij NAC was de Belg 1,5 jaar trainer. Onder zijn leiding promoveerden de Bredanaars naar de Eredivisie.

In Eindhoven staat zijn vroegere assistent Rob Penders aan het roer. Vreven liep eerder dit jaar nog een dag mee bij de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. Hij is onder de indruk van wat FC Eindhoven laat zien. "Als je tegen mij voor het seizoen had gezegd dat FC Eindhoven derde ging worden, had ik je niet geloofd.”

Hij vervolgt: “Je ziet duidelijk de hand van Rob Penders terug. Het spel is gestructureerd, hij weet dat goed over te brengen op zijn spelers. Het is echt knap wat ze presteren.

"Het geloof moet terugkeren op de tribunes."

Hoe anders is de situatie bij zijn oude club NAC. Dei club behaalde pas op de laatste speeldag de play-offs en is heel wisselvallig. Toch wil Vreven op voorhand niet zeggen dat De Parel van het Zuiden kansloos is. “NAC is de underdog in de nacompetitie, maar een underdog is altijd gevaarlijk. Vergeet niet dat de play-offs een hele nieuwe competitie is. Je hebt niks aan die andere 38 wedstrijden. Het begint helemaal opnieuw.”

Stijn Vreven met achter hem zijn toenmalig assistent Rob Penders (Foto: ANP)
Stijn Vreven met achter hem zijn toenmalig assistent Rob Penders (Foto: ANP)

Toch moet er bij NAC wel één ding gebeuren volgens de Belg. “Het geloof moet terugkeren op de tribunes. Van wat ik nu meekrijg is er te veel cynisme. Dat merk je ook aan de sfeer bij de supporters. Maar ik weet als geen ander dat er niet veel nodig is om het geloof terug te krijgen in Breda.”

Toch geeft hij FC Eindhoven meer kans in de play-offs. “FC Eindhoven en NAC hebben allebei niks te verliezen in de play-offs. Maar ik geef de Eindhovenaren meer kans op promotie. Zij zijn toch in alles dit seizoen veel stabieler dan NAC.”

"In de play-offs moet je soms ook geluk en mazzel hebben"

Vreven promoveerde in 2017 met NAC naar de eredivisie. Hij geeft aan dat alleen goed voetballen niet voldoende is. “In de play-offs moet je soms ook geluk en mazzel hebben. Dat zie je elk jaar. In 2017 hadden wij het geluk aan onze zijde in de thuiswedstrijd met NEC. Maar geluk dwing je soms ook af.”

De Belgische oefenmeester heeft nog altijd veel gevoel bij NAC maar ook een goede band met Rob Penders. Wie ziet hij dan liever promoveren? “Laat NAC dan maar promoveren. Hopelijk kan Rob dan in de Eredivisie trainer van NAC worden.”

Lees ook:

NAC schorst Hilterman tot einde van het seizoen, ook Bannis mist slotstuk

FC Eindhoven-icoon Jens van Son gaat voor promotie in zijn afscheidsjaar

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone