Gesjoemel met paspoorten en medicijnen: Eindhovense dierenarts opgepakt

10 mei 2022 om 09:51 • Aangepast 19 mei 2022 om 13:18
nl
Een 63-jarige dierenarts uit Eindhoven zou valse dierenpaspoorten hebben uitgegeven en hebben gerommeld met medicijnen. De man is dinsdagochtend aangehouden door de politie.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De politie kwam de dierenarts eind vorig jaar al op het spoor tijdens een lopend onderzoek naar louche puppyhandel in Veldhoven. Toen werd bekend dat er in de regio Oost-Brabant een hoop puppy's onder valse voorwendselen worden verkocht.

Geen chips en inentingen
In tegenstelling tot wat de verkopers vertelden én wat er in de - valse - paspoorten stond, waren de hondjes bijvoorbeeld niet gechipt en hadden ze niet alle benodigde inentingen. Vervolgens werden de jonge dieren vaak kort na de aanschaf ziek en bleven de nieuwe eigenaren met hoge kosten zitten.

Nu blijkt dat de Eindhovense dierenarts ook onjuiste informatie heeft vermeld in de dierenpaspoorten die hij uitgaf. Ook zou hij bepaalde verplichte informatie helemaal niet vermelden.

De man is meegenomen naar het bureau, waar zijn exacte rol in de zaak wordt onderzocht. Ook worden zijn huis en werkruimte doorzocht.

LEES OOK: Negen meldingen over louche puppyhandel Veldhoven: 'Topje van de ijsberg'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.