Gestolen landbouwspullen: zeven mensen opgepakt in groot onderzoek - Omroep Brabant

Gestolen landbouwspullen: zeven mensen opgepakt in groot onderzoek

10 mei om 12:29 • Aangepast 11 mei om 12:29
nl
In een langdurig politieonderzoek naar gestolen landbouwspullen zijn dinsdagmorgen zeven mensen aangehouden. De verdachten werden op verschillende plekken in Oost-Brabant en Limburg opgepakt.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Verspreid door bijna heel Nederland zijn op grote schaal zitgrasmaaiers, gereedschappen en sproei-installaties weggehaald bij mensen thuis, meldt de politie dinsdag.

Arrestaties
De verdachten werden gearresteerd bij negen gelijktijdige invallen in Sint-Anthonis, Someren, Uden, Wanroij en de Limburgse plaatsen Lomm en Venray. Ze variëren in leeftijd van 27 tot en met 58 jaar oud. Er vinden op dit moment nog steeds doorzoekingen plaats.

Behalve de politie zijn ook douane en de Dienst Specialistische Operaties van de Landelijke Eenheid bij de invallen betrokken. Er worden speciale speurhonden ingezet om te zoeken naar grote geldbedragen.

Anderhalf jaar onderzoek
De politie in Helmond is al anderhalf jaar bezig met het onderzoek. De landbouwspullen werden volgens de politie veelvuldig uit garages en schuren bij mensen thuis weggehaald. Boeren hebben er al jaren last van.

"Vaak werd er eerst bij de mensen aangebeld. Als ze thuis waren, werd de vraag gesteld of de bewoners oud ijzer hadden. Als er niemand thuis was, werden de landbouwspullen gestolen. De verdachten sloegen vooral op het platteland toe", zo meldt de politie.

Bij de doorverkoop kregen de verdachten toch nog enkele duizenden euro’s voor de voertuigen. Bij de politie-actie is voor tienduizenden euro’s aan geld, auto's en andere zaken in beslag genomen. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de slachtoffers. Een recent gestolen caravan die werd gevonden, zal naar de rechtmatige eigenaar worden teruggebracht.

Alle zeven de verdachten zitten nog vast, ze worden vrijdag voorgeleid.

LEES OOK: Brabantse Boeren balen van vele diefstallen: 'Diefstal diesel is schering en inslag'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone