Video

Brein achter martelcontainer Wouwse Plantage krijgt maximale celstraf

11 mei 2022 om 14:14 • Aangepast 19 mei 2022 om 14:54
nl
De rechtbank heeft woensdag forse celstraffen opgelegd in de geruchtmakende zaak rond de zogeheten martelcontainer in Wouwse Plantage. De 50-jarige Roger P., alias Piet Costa, kreeg de maximaal mogelijke celstraf opgelegd.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

P. is onlangs in Rotterdam veroordeeld tot vijftien jaar voor onder meer grootschalige, internationale handel in cocaïne.

De rechtbank moest in de martelcontainerzaak met die Rotterdamse veroordeling rekening houden. In totaal - voor beide zaken - kan P. maximaal zeventien jaar en negen maanden opgelegd worden. De rechtbank veroordeelde P. woensdag tot 33 maanden cel.

De medeverdachten kregen celstraffen tot 9 jaar opgelegd. De rechter sprak van 'een groep die op nietsontziende wijze het recht in eigen hand wilde nemen'.

Cellencomplex van zeecontainers
P. en de zijnen zouden in een loods in Wouwse Plantage een cellencomplex van zes zeecontainers hebben gebouwd. Een zevende container was ingericht als martelkamer, voorzien van onder meer een oude tandartsstoel waarop slachtoffers konden worden vastgebonden.

In het complex werd een waar arsenaal aan martelgereedschappen gevonden.

Snelle auto's en politie-uniformen
In een loods in Rotterdam had de vermoedelijke bende een paar snelle auto's gestald, die zouden worden gebruikt voor ontvoeringen. Ook zijn er wapens en politie-uniformen gevonden.

Bekijk hier de beelden van de inval:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!