Willy en René feliciteren Ajax: 'De beste ploeg over het hele seizoen' - Omroep Brabant

Willy en René feliciteren Ajax: 'De beste ploeg over het hele seizoen'

12 mei om 10:52 • Aangepast vrijdag om 09:23
nl
Felicitaties voor de Amsterdammers, dat allereerst, zeggen Willy en René van de Kerkhof. Die 36ste landstitel voor Ajax is niet niets, erkennen de broers. "Nee, het is zeker verdiend. Ik heb altijd gezegd dat Ajax de beste ploeg heeft", vertelt René in Wakker! op Omroep Brabant Radio.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Maar eerst deelt hij nog even een sneer uit aan scheidsrechter Serdar Gözübüyük die Feyenoord tegen PSV afgelopen weekend een 'gratis' penalty gaf. "Ik zag 'm weer rondlopen daar. Toen wist ik alweer genoeg", lacht René.

"We moeten erkennen dat Ajax over het hele seizoen beter is geweest dan PSV."

De broers hebben PSV desalniettemin 'echt zien strijden', helemaal tot het einde van het seizoen. Maar het bleek niet genoeg om eerste te worden.

"We moeten erkennen dat Ajax over het hele seizoen beter is geweest dan PSV. PSV is de beste tweede ploeg. Laten we maar gewoon hopen dat het volgend seizoen beter wordt. Hopelijk hebben we ook een beetje geluk met de voorrondes in de Champions League", zegt Willy over de kansen van PSV.

Ook RKC verdient een oprecht applaus, vindt René. Het team uit Waalwijk blijft in de Eredivisie, zonder de nacompetitie te hoeven spelen. "Ze gaan het redden", zegt René, die volgens Willy nog niet helemaal wakker is.

"Ik denk dat de kaarten nog niet geschud zijn."

Willy: "RKC blijft erin, en dat is verdiend. Dat hebben ze goed gedaan. Maar die andere club 'van ons', Willem II, dat is een heel ander verhaal."

De Tilburgers kunnen nog rechtstreeks degraderen, maar ontsnappen via nacompetitie blijft ook mogelijk. "Ik denk dat de kaarten nog niet geschud zijn", zegt Willy.

Er zijn nog drie ploegen die in aanmerking komen voor directe degradatie. "Ik denk dat Willem II nacompetitie gaat spelen en zo de kans krijgt om het zelf waar te maken. Een laatste redmiddel", besluit de oud-voetballer.

LEES OOK: Gakpo baalt stevig van mislopen titel en weet niet wat toekomst brengt

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone