Boksster Chelsey Heijnen wint haar eerste WK-duel binnen twee minuten

12 mei 2022 om 14:08 • Aangepast 13 mei 2022 om 13:48
nl
Chelsey Heijnen uit Roosendaal heeft haar eerste partij ooit op het WK boksen gewonnen. Heijnen was duidelijk een maatje te groot voor haar Boliviaanse opponent Maria Eugenia Ortega. in één minuut en 58 seconden was de wedstrijd al voorbij. “Alleen op een jeugdtoernooi heb ik wel eens zo snel gewonnen.”
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

Het ging zo snel, dat Heijnen al na de eerste ronde de overwinning toegewezen kreeg. Ze kreeg haar tegenstander drie keer vóór acht tellen op de grond: “Als zoiets gebeurt moet de wedstrijdleiding ingrijpen en mij de overwinning geven. Voor de veiligheid van mijn tegenstander”, vertelt een uiterst tevreden Heijnen.

De boksster had zelf niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan worden. “Mijn tegenstander is wel gewoon vier keer kampioen geworden van Bolivia."

"De kop is er nu af en dit geeft veel vertrouwen."

Zo snel als de wedstrijd afgelopen was, zo lang duurde het voordat het begon. Pas na een uur na de geplande starttijd mocht Heijnen de ring in: "De ring was kapot en er ging van alles mis met het repareren. Je kan het je allemaal niet bedenken op zo’n WK."

Hierdoor moest de Roosendaalse boksster haar focus zien te behouden en wachten met de warming-up. De frustratie liep hoog op, dat was te zien toen ze eindelijk de ring in mocht: "Ik ben begonnen met stoten, en heb haar niet meer met rust gelaten”, blikt Heijnen achteraf terug.

De eerste gewonnen wedstrijd geeft Heijnen goede hoop voor de rest van het toernooi: “Die eerste wedstrijd wil je gewoon winnen, de kop is er nu af en dit geeft veel vertrouwen.” In de achtste finale, op 15 mei, is de Senegalese Mariatou Diallo haar tegenstander.

LEES OOK: Bokster Chelsey Heijnen wil op WK aansluiting bij wereldtop

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!