Zomaar met fors geweld mishandeld na Paaspop: vier tieners opgepakt

12 mei 2022 om 17:02 • Aangepast 13 mei 2022 om 16:46
nl
Vier verdachten zijn donderdag opgepakt voor de mishandeling van Daaf (19) en een vriend van hem. Zij werden een maand geleden na Paaspop in Schijndel toegetakeld door een groep jongens. Ze raakten flink gewond aan hun gezicht. De verdachten zijn 17 en 18 jaar oud. "We zijn blij dat ze zijn opgepakt, maar kunnen het allemaal nog niet zo goed loslaten. We vinden het te erg wat er is gebeurd", laat de familie van Daaf weten.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Daaf ging op 17 april na een leuk weekend Paaspop naar huis met een vriend van hem en hun vriendinnen, toen ze werden aangevallen door een groep jongens. Ze werden flink mishandeld. "Daarbij werd fors geweld gebruikt", weet de politie. De slachtoffers deden aangifte.

De moeder van Daaf deed twee dagen later namens de familie het woord bij Omroep Brabant. "Het gaat mentaal niet goed met de jongens. Ze hebben het zwaar en krijgen slachtofferhulp", vertelde ze toen onder meer.

Ook zou het volgens de familie gaan om een groep van ongeveer twaalf jongens. "Buiten het terrein op de Leemputtenweg stond een groep die uit was op ruzie en vechten. De jongens hebben dat zolang mogelijk genegeerd en zijn doorgelopen. Ze hebben niets gedaan of aanleiding ergens toe gegeven. Maar als ze het eenmaal op je hebben gemunt, dan ontkom je er niet meer aan."

'Geeft wat rust'
Donderdag laat de familie weten dat het inmiddels wisselend met ze gaat. "Soms wat beter en soms wat minder door de spanning." Maar er is alle vertrouwen in het onderzoek van de politie. "Het geeft wat rust in de zin van dat er verdachten in beeld zijn en dat de politie goede getuigen heeft. We verwachten dat dat wel goed komt."

Belangrijke anonieme tip
Volgens de politie riep het verhaal van Daaf bij veel mensen grote verontwaardiging op over het geweld van de groep jongens. Al snel meldden veel getuigen zich. Ook kwam er een belangrijke anonieme tip binnen.

De politie onderzocht alle informatie en kon uiteindelijk donderdagochtend vier verdachten aanhouden. Het gaat om drie verdachten uit Schijndel (17, 17 en 18 jaar) en één verdachte uit Berlicum (18 jaar). Ze zitten vast en worden uitgebreid verhoord.

Nog meer verdachten
Er zijn ook nog drie andere verdachten in beeld gekomen tijdens het onderzoek. Zij zijn gevraagd om op een later moment een verklaring af te leggen over hun mogelijke betrokkenheid bij de mishandeling.

De politie is nog steeds op zoek naar meer informatie en vraagt mensen die meer weten of camerabeelden hebben zich te melden.

LEES OOK: Daaf en een vriend zijn na Paaspop mishandeld: 'Zo gewelddadig en zinloos'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!