Wandelend de ware vinden; deze vrijgezellen gaven het een kans

13 mei 2022 om 11:07 • Aangepast 20 mei 2022 om 15:24
nl
Wandelend de ware liefde vinden, het kon donderdag zomaar gebeuren tijdens de 'singleloop' in Breda. Niet iedereen houdt nou eenmaal van daten via een beeldscherm. Dus werd er ouderwets gekletst, terwijl de stappenteller doortikte: Renée en Vincent en een hoop andere vrijgezellen trokken er de stoute wandelschoenen voor aan.
Profielfoto van Julia Kanters
Geschreven door
Julia Kanters

Om half acht ’s avonds klonk het ‘startschot’ van de 'singleloop', qua naam een knipoog naar het Bredase hardloopevenement Singelloop. Een hartjesballon werd doorgeprikt en de vrijgezellen mochten los. Al wandelend kwamen de mannen en vrouwen elkaar tegen op de route, uitgestippeld met hartjesballonnen natuurlijk.

Elke loper droeg een borstnummer. Liep er een single naar wens tussen, kon dat nummer op een papiertje worden genoteerd. De 33-jarige Reneé uit Breda droeg nummer 11. “Het gekkengetal hè”, zei ze met een knipoog. Dat ze meedeed aan de singelloop, is de schuld van haar vriendin. “Ik zei eerst standvastig nee, maar na een aantal borreltjes heeft ze me over kunnen halen.”

Foto: Julia Kanters.
Foto: Julia Kanters.

Reneé vindt datingapps maar vermoeiend en heel oppervlakkig. Daarom vond ze dit initiatief toch wel de moeite waard om te proberen. “Het wandelen was aan het begin heel onwennig, maar al snel zag ik de lol er wel in.” En met succes: ze eindigde de avond met drie matches.

"Ik ben denk ik een omgekeerde magneet. Ik stoot juist alles af.”

Software ingenieur Vincent zit door zijn werk veel binnen en ontmoet daardoor niet snel mensen. Daarom kreeg hij dit initiatief doorgestuurd door een vriend. “Die datingapps als tinder kost me toch zo veel energie. En je krijgt er weinig energie voor terug”, legde de 29-jarige uit.

Foto: Julia Kanters.
Foto: Julia Kanters.

Eenmaal aan de wandel, was Vincent aan het begin nog aftastend, maar later kon hij oogcontact maken met zijn potentiele matches. En dat werkte, de avond leverde hem twee matches op. Hij weet al wat hij wil gaan doen: “Schaatsen!”

Jorn is 32 jaar en heeft nog niet zo gek veel date-ervaring. ”Dit is de eerste keer dat ik meedoe aan zo’n ‘spel’”, zei de Tilburger. Zijn langste relatie duurde zeven maanden. “Ik ben denk ik een omgekeerde magneet. Ik stoot juist alles af”, zei hij lachend. Wat hij zelf zoekt: vooral een goede glimlach.

Foto: Julia Kanters.
Foto: Julia Kanters.

Het evenement werd georganiseerd door Ilse Jespers van Matchmaker Brabant. In coronatijd reed zij ook singles rond op zoek naar een date.

LEES OOK : Ilse rijdt flirtende singles rond op zoek naar een leuke date

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!