Politie-studente laat vertrouwelijke papieren in auto, dief steelt gegevens - Omroep Brabant

Politie-studente laat vertrouwelijke papieren in auto, dief steelt gegevens

13 mei om 10:42 • Aangepast 20 mei om 15:25
nl
Uit de auto van een agente in opleiding zijn onlangs vertrouwelijke persoonsgegevens gestolen. De studente vergat haar laptoptas en documenten mee te nemen uit haar auto, toen ze deze een nacht parkeerde in Eindhoven. De volgende dag bleek dat een ruitje was ingetikt en dat de spullen weg waren.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door
Lobke Kapteijns

De agente in opleiding parkeerde haar auto op 5 mei in parkeergarage 't Eindje in Eindhoven. De daders namen haar laptop, een usb-stick en documenten mee.

Zij werkte bij de politie Oost-Brabant aan een project, de bijbehorende documenten bewaarde ze in haar laptoptas. In de documenten staan persoonsgegevens zoals namen, adressen, bsn-nummers en leeftijden van verschillende personen.

Sancties
De studente heeft aangifte gedaan en de politie doet onderzoek naar de diefstal. Er is tot dusver geen dader op het oog.

Het is volgens een woordvoerder ook nog te vroeg om te zeggen of het voorval gevolgen voor de studente heeft.

Betrokkenen
De politie betreurt dat de gegevens op straat zijn beland, betrokkenen zijn inmiddels geïnformeerd. Ze hebben het datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Zij houden toezicht op het verwerken van persoonsgegevens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone