NAC definitief verkocht aan groep ondernemers uit Breda - Omroep Brabant

NAC definitief verkocht aan groep ondernemers uit Breda

20 mei om 17:29 • Aangepast 30 mei om 11:42
nl
NAC is per direct verkocht aan een consortium van lokale ondernemers. De Raad van Commissarissen heeft vrijdag bekendgemaakt dat hij akkoord gaat, maar de handtekening wordt later gezet. De groep, die opereert onder de naam NAC=Breda, neemt het totale aandelenpakket over van de huidige eigenaren. De eerste actie van NAC=Breda wordt het beëindigen van het contract van algemeen directeur Mattijs Manders.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

De kogel is door de kerk en dat betekent dat er een einde komt aan een maandenlange soap over de overname van de Bredase voetbalclub. Geen rijke sjeik of een Amerikaanse investeringsmaatschappij, maar het lokale NAC=Breda heeft de club uiteindelijk gekocht. Nadat de eigenaren eerder al een akkoord hadden bereikt met de groep ondernemers, gaf vrijdag ook de Raad van Commissarissen het fiat aan de overname.

NAC weer baas in eigen huis
De deelnemers aan NAC=Breda betalen samen zeven miljoen euro voor de club en zetten daarnaast een investeringsfonds op van minimaal vijf miljoen euro. Dit fonds is bedoeld om op de lange termijn van NAC een gezond bedrijf en stabiele middenmoter in de Eredivisie te maken.

Op korte termijn zullen de gekochte aandelen worden gecertificeerd en ondergebracht in een onafhankelijke stichting (Stichting Administratie Kantoor). De reden hiervoor is onder meer dat de nieuwe aandeelhouders, die allemaal handelen uit liefde voor NAC, hiermee de zeggenschap meteen teruggeven aan de club. Zij willen zich niet met lopende zaken en beleid bezighouden, waardoor NAC weer baas in eigen huis wordt.

De overname van de aandelen moet financieel nog wel de goedkeuring krijgen van de KNVB, maar daar worden geen problemen verwacht.

Het proces wordt op verzoek van de huidige aandeelhouders begeleid door Mattijs Manders. De dagelijkse leiding is hem wel ontnomen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone