Na zware blessure geniet Justin Ogenia in Eindhoven: 'Gaat om de mindset' - Omroep Brabant

Na zware blessure geniet Justin Ogenia in Eindhoven: 'Gaat om de mindset'

zaterdag om 06:30 • Aangepast maandag om 10:46
nl
De tweede basisplaats van het seizoen, zijn eerste doelpunt, voor het eerst in vier duels winst tegen De Graafschap en een ticket naar de halve finale van de play-offs. Op vrijdag de dertiende had Justin Ogenia een hele mooie avond. Eén waar hij nog wel even van nageniet.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Verschillende carnavalskrakers schallen er na de 3-1 zege van FC Eindhoven uit de speakers in het Jan Louwers Stadion. Spelers als Jort van der Sande, Jens van Son en Mawouna Amevor nemen nog even de tijd om met fans te praten en op de foto te gaan. Het echte feestje is dan al even voorbij, Ogenia is net naar de kleedkamer. "Nee, ik lag nog niet op de behandeltafel. Ik was even een shake pakken. Morgen rustig aan doen en dan kijken we weer. Nu voel ik me in ieder geval goed.”

Ogenia ontbrak een groot gedeelte van dit seizoen door een kruisbandblessure. Halverwege januari maakte hij zijn eerste minuten in de competitie. Een maand geleden speelde hij zijn tot dan toe enige duel als basisspeler, tegen Jong PSV. Toen bleef de teller steken op 73 minuten, nu hield hij het een paar minuten langer vol.

"Ik voelde het al in minuut 65, ik was echt helemaal klaar."

In minuut 75 ging hij naar de grond, twee minuten later werd hij gewisseld. “Ik was echt helemaal klaar”, zegt de voormalig speler van Willem II met een grote glimlach. “Ik voelde het al rond minuut 65. Ik zei al tegen de trainer dat het einde er aan zat te komen. Ik dacht: ik zeg het maar alvast. Genoeg is genoeg.”

"Vroeger zou ik echt doorgaan tot het einde", geeft Ogenia toe. Maar na die zware blessure staat hij er anders in. "Als je benen moe zijn en je moet gek springen ofzo, je komt verkeerd terecht, dat blijft in je hoofd zitten. Dan moet je gewoon verstandig zijn. Als ik niet meer kan ga ik domme dingen doen, kan ik mezelf pijn doen. Na zo’n blessure hoeft dat gewoon niet. Er zijn wissels die fit zijn, die sterk zijn. Dus als het echt niet kan, moet je gewoon wisselen. Dat is echt geen probleem.”

"Hier moet je van genieten, wij komen niet elk seizoen in de play-offs."

Die blessure zorgt er ook voor dat de 23-jarige Helmonder geniet van de winst op De Graafschap. Van zijn doelpunt, van de overwinning, van het feestje na afloop met de fans. "Honderd procent. Hier moet je van genieten. Wij komen hier niet elk seizoen. Ik ga hier absoluut ook nog van genieten.”

Te lang kan dat overigens niet, dinsdag staat de eerste van twee wedstrijden in de halve finale van de play-offs op het programma. De ploeg van Rob Penders neemt het dan op tegen NAC Breda of ADO Den Haag. Daarna wacht nog een mogelijke finale. Ogenia weet niet waar het gaat eindigen. "Maar ik hoop natuurlijk echt op promotie. Daar gaan we ook sowieso voor, het hoogst haalbare. En ik denk dat we het ook kunnen. In de competitie hebben we ook laten zien dat we tegen die tegenstanders kunnen winnen. In de play-offs is iedereen moe, daar hoeft het niet aan te liggen. Het gaat om de mindset, wie wil dit het liefste?”

Ogenia wil het in ieder geval heel graag, net als al zijn ploeggenoten. Want het Eindhovense feestje van vrijdag smaakt voor iedere blauwwitter naar meer.

LEES OOK: FC Eindhoven is met winst tegen De Graafschap stap dichterbij promotie

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone