Hapert niet blij met verplaatsen van kermis: 'Het is een dorpsfeest'

13 mei 2022 om 23:20 • Aangepast 23 mei 2022 om 17:20
nl
De gezichten in Hapert staan op onweer. De gemeente Bladel heeft de kermis voor de komende twee jaar verbannen naar een weiland bij de molen. Zo'n vijfhonderd meter van de Markt. Volgens de gemeente is dat beter voor de sfeer en zijn er zo minder incidenten. In Hapert wordt daar anders over gedacht. 'De kermis is een dorpsfeest en dat hoort thuis in het centrum."

Tom Wilborts, eigenaar van café De Gaopert, kijkt over de Markt. "Hier had normaal gesproken over een paar weken een kermis moeten staan. Maar die is helaas verplaatst naar de zijkant van het dorp. Dat vinden we echt ontzettend jammer. We waren met de gemeente in overeenstemming om naast de kermis een tent neer te zetten om er een mooi evenement van te maken."

Onlangs lag er echter een brief van de gemeente op de mat. De kermis wordt de komende twee jaar verplaatst naar het terrein bij de molen, luidde de boodschap. "Met als reden dat de horeca en het vertier van elkaar worden gescheiden. Kermis is een dorpsfeest en dat vier je in het centrum van het dorp", vindt Wilborts.

"Het kermisgevoel zal verdwijnen."

Hij denkt dat door deze keuze het kermisgevoel zal verdwijnen. "We gingen vroeger ook met de hele familie naar de kermis. De volwassenen zaten op het terras en de kinderen hadden plezier op de kermis. We gaan de knipperende lichtjes, oliebollen en de geur van versgebakken vis nog missen."

Het café heeft wel een vergunning gekregen om een feesttent te plaatsen als het van 18 tot en met 21 juni kermis in Hapert is. "We gaan er nog wel een mooi feest van maken met Mart Hoogkamer, Jan Biggel en Mental Theo op het programma. Ik hoop dat er bij de gemeente nog iemand opstaat die de kermis alsnog in het centrum wil houden. Want daar hoort de kermis thuis."

LEES OOK: Kermis in Hapert wordt gescheiden van de horeca, inwoners niet blij

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.