Van uitstel komt zomercarnaval in Schaijk: 'Leuk, maar niet vertrouwd' - Omroep Brabant
Video

Van uitstel komt zomercarnaval in Schaijk: 'Leuk, maar niet vertrouwd'

14 mei om 16:42 • Aangepast maandag om 11:27
nl
Wachten op privacy instellingen...
Onder een stralende zon en strakblauwe hemel trok zaterdag een carnavalsoptocht door de straten van Schaijk. Een late corona-inhaaloptocht welteverstaan, die in februari moest worden afgeblazen. Heel Schaijk liep uit om de Moeslandse carnavalsoptocht alsnog te zien.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Ideaal zou je denken; een optocht bij temperaturen van rond de 23 graden en een stralende zon. Heel wat anders dan bij een traditionele carnavalsoptocht in de winter.

Leuk vinden de mensen het zeker, de stemming zit er prima in. Tóch geven de meesten de voorkeur aan het 'echte' en koudere carnaval in februari. "Dit is niet vertrouwd en anders", zegt een jongeman die een pilsje drinkt en staat te kijken.

Twee keer per jaar carnaval, dat vindt hij dan weer wel een goed idee. Met zomercarnaval als bonus dus: "Ieder voorjaar een zomerse editie van de optocht mag van mij wel, maar dan wel alleen exclusief in Schaijk."

Schaijk liep uit voor de carnavalsoptocht
Schaijk liep uit voor de carnavalsoptocht

Bij dit zomerse weer staan de meeste toeschouwers in korte broek en met een T-shirt te kijken naar de optocht. Een man die de wagens begeleidt, mist ondanks alles toch het 'echte' carnavalsgevoel. "Dit is anders. Zo is lang niet iedereen verkleed, zoals normaal met carnaval." Volgende keer toch maar liever weer in februari, als je het hem vraagt.

Na twee jaar corona mogen we weer!
Na twee jaar corona mogen we weer!

De terrassen zaten hoe dan ook bomvol en langs de weg was het een drukte van belang met toeschouwers. Want al was dat hele zomerse carnaval misschien wat onwennig, het bouwen van een feestje dat zijn ze nog niet verleerd in Schaijk.

De jeugd vermaakt zich prima
De jeugd vermaakt zich prima

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.