Brandweer rukt uit voor 'zeer grote' brand bij natuurgebied in Eindhoven - Omroep Brabant
Video

Brandweer rukt uit voor 'zeer grote' brand bij natuurgebied in Eindhoven

zaterdag om 20:05 • Aangepast maandag om 11:31
nl
Wachten op privacy instellingen...
De brandweer is zaterdagavond uitgerukt voor een natuurbrand bij Eindhoven. Die bleek bij aankomst niet zo groot als aanvankelijk gedacht. Er brandde een stuk van zo'n dertig bij dertig meter af.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De brand woedde bij het Leenderfietspad in Eindhoven, dat is aan de zuidkant van de stad langs de N2. Die werd tijdelijk afgezet om te zorgen dat de brandweer bij de brand kon komen.

Maar woordvoerder van de brandweer Frank Poels zegt dat de brand uiteindelijk mee bleek te vallen: "De eenheden die als eerste bij de brand waren, hebben een flinke klap uitgedeeld." Kort daarna werd er dan ook alweer afgeschaald en konden de eerste wagens weer retour naar de kazerne.

Uiteindelijk brandde er een stuk bos van zo'n dertig bij dertig meter af. Dat was deels omheind door zand en water, wat ervoor zorgde dat de brand zich niet zo snel kon verspreiden.

Droogte
Omdat het zo droog is, rukt de brandweer in principe groot uit bij een melding van een natuurbrand. "De eerste klap is een daalder waard", zegt de woordvoerder. "Daardoor lijkt het op de melding misschien groter dan het daadwerkelijk is."

Twee blusvoertuigen en een watertank bleven bij het natuurgebied om na te blussen. En dat bleek maar goed ook, want later op de avond bleek er nog een brandje te woeden in het bos, even verderop. Een persfotograaf die was achtergebleven had de brandweer daarvoor gealarmeerd.

De brandweer rukte met veel wagens uit (Foto: SQ Vision)
De brandweer rukte met veel wagens uit (Foto: SQ Vision)
De brandweer rukte met veel wagens uit (Foto: SQ Vision)
De brandweer rukte met veel wagens uit (Foto: SQ Vision)
De brand woedde in een dennenbos (foto: SQ Vision)
De brand woedde in een dennenbos (foto: SQ Vision)

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone