Wielrenners gewond bij ongeluk Bavel, politie weet wie automobilist is

15 mei 2022 om 15:18 • Aangepast 25 mei 2022 om 10:00
nl
Twee wielrenners zijn zondagochtend in Bavel gewond geraakt nadat een automobilist vermoedelijk opzettelijk een groep renners afsneed. De man reed vervolgens door. De politie heeft inmiddels dankzij camerabeelden uit de omgeving achterhaald wie de bestuurder is.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde rond halftien op de Gilzeweg. Een groep van zestien wielrenners uit België fietste van Bavel naar Gilze. Volgens een woordvoerder van de politie reden de wielrenners niet op het verplichte fietspad, maar op de rijbaan.

Irritatie
Vermoedelijk wekte dat irritatie op bij een man of vrouw in een zwarte Volkswagen Up. "De bestuurder toeterde toen hij of zij de wielrenners inhaalde. Eenmaal voorbij de groep racefietsers stuurde de automobilist plotseling naar rechts."

Twee wielrenners vielen op de weg. Volgens een politiewoordvoerder is onduidelijk of de auto de slachtoffers heeft geraakt. "Dat moet onderzoek uitwijzen."

Sleutelbeenbreuk
Een van de wielrenners is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 72-jarige man uit België. Hij liep een sleutelbeenbreuk en schaafwonden op. Het andere slachtoffer raakte lichtgewond.

De politie onderzoekt of er opzet in het spel is. "We denken dat de bestuurder de valpartij wel gemerkt moet hebben. Er is in dat geval sprake van doorrijding na een ongeluk." Volgens de woordvoerder reed de Volkwagen na het ongeluk weg over de snelweg A58 in de richting van Antwerpen. De politie wil dat de automobilist zich komt melden op het bureau.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!