Familie wil afgebrand restaurant Nieuw Schaijk zo snel mogelijk herbouwen - Omroep Brabant
Video

Familie wil afgebrand restaurant Nieuw Schaijk zo snel mogelijk herbouwen

15 mei om 16:42 • Aangepast 25 mei om 10:00
nl
Wachten op privacy instellingen...
Een nachtmerrie. Zo noemt de familie Tielemans die eigenaar is van restaurant Nieuw Schaijk, de verwoestende brand van zaterdagnacht. "We hebben even nodig om dit te verwerken en überhaupt te kunnen bevatten", laat de familie op de website van het populaire restaurant in Schaijk weten. Toch is de familie ondanks alle ellende nog strijdlustig: "De zaak gaat zo snel mogelijk plat, want ik kan dit niet aanzien. Daarna gaan we zo snel mogelijk beginnen met herbouwen", zegt eigenaar Wim Tielemans tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Na de corona-ellende was Nieuw Schaijk, zoals zoveel horecazaken, net weer een beetje aan het opkrabbelen. Onlangs werd er nog een nieuwe ruime parkeerplaats aangelegd, die bijna klaar was. De verwoestende brand trekt zondag enorm veel bekijks. "Hier is een stukje Schaijk verloren gegaan", zegt een vrouw. Bijna iedereen in Schaijk kent het echtpaar Tielemans dat hun levenswerk in vlammen zag opgaan. De laatste jaren deden Wim en zijn vrouw Netty het iets rustiger aan en werd de zaak vooral gerund door zoon Johan.

"Keihard werkende mensen met een goed bedrijf", hoor je de mensen zeggen die naar de brand komen kijken. "Alles wat je de afgelopen jaren hebt opgebouwd gaat in vlammen op", zegt Johan Tielemans. "We beginnen wel weer opnieuw, daar ben ik van overtuigd", zegt hij vastberaden.

Een stuk van Schaijk
"Verschrikkelijk triest voor zo'n hardwerkende mensen, dat gunt niemand ze”, zegt Lies uit Schaijk die regelmatig bij Nieuw Schaijk ging eten en er verschillende bruiloften en partijen vierde. "Het is echt een stuk van Schaijk dat nou plat ligt zeg maar. Wij hebben onze gouden bruiloft hier gevierd, het is prachtig altijd. Alles keurig netjes afgewerkt en dan nu dit.”

De brand trekt zondag veel bekijks
De brand trekt zondag veel bekijks

"Ongelofelijk dit. Ze waren de zaak na de coronatijd net weer aan het opbouwen", zegt een man die even komt kijken. “Ik vind het verschrikkelijk.”

Een andere man die naar het verwoeste restaurant staat te kijken, had net een familie-uitje in Nieuw Schaijk gereserveerd: "Dat gaat helaas niet door. Jammer. Het was toch een goede tent, gezellig om te zitten. Hopen dat het weer wordt opgebouwd, dan komt dat familie-uitje wel een andere keer.”

LEES OOK: Felle, uitslaande brand legt restaurant in Schaijk in de as

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.