Automobilist die doorreed na ongeluk met wielrenners meldt zich bij politie

16 mei 2022 om 10:55 • Aangepast 25 mei 2022 om 11:30
nl
De bestuurder van de auto die zondagochtend betrokken was bij een ongeluk in Bavel waarbij twee wielrenners vielen, heeft zich gemeld bij de politie. Het gaat om een man van 20 jaar uit Bavel. Of hij de groep wielrenners bewust afsneed, is volgens de politie nog niet duidelijk. Ook staat nog niet onomstotelijk vast dat hij iets merkte van de valpartij. Hij wordt wel gezien als verdachte.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"We nodigen hem binnenkort uit op het bureau voor een gesprek", zegt een woordvoerder. "Nu hebben we hem alleen telefonisch gesproken." Voordat de politie de verdachte spreekt, wil ze eerst nog met andere getuigen praten en camerabeelden bekijken.

Zondag gaf de politie al aan dat de groep wielrenners niet op het verplichte fietspad reed, maar op de rijbaan. Dat zou mogelijk irritatie hebben gewekt bij de automobilist. "De bestuurder toeterde toen hij de wielrenners inhaalde. Eenmaal voorbij de groep racefietsers stuurde de automobilist plotseling naar rechts." Of hij de wielrenners heeft geraakt, is ook maandagochtend nog niet duidelijk.

Sleutelbeenbreuk
Een van de wielrenners werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 72-jarige man uit België. Hij liep een sleutelbeenbreuk en schaafwonden op. Het andere slachtoffer raakte lichtgewond.

De politie onderzoekt of er opzet in het spel is geweest. Of de man iets van de valpartij heeft gemerkt, is ook nog niet duidelijk. Is dat het geval dan is er in elk geval sprake van doorrijding na een ongeluk.

LEES OOK:

Wielrenners gewond bij ongeluk Bavel, politie weet wie automobilist is

Wielrennen op zonnige zondag 'wordt al gauw een ergernissenstrijd'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!