Video

Overleden scooterrijder is bekende TikTokker Lucas Cornelissen (20)

18 mei 2022 om 10:51 • Aangepast 30 mei 2022 om 11:56
nl
De scooterrijder die dinsdagnacht in de Dommel belandde en overleed, is de bekende TikTokker Lucas Cornelissen uit Vlijmen. Op zijn sociale media-accounts stromen veel sterktewensen voor familie en bekenden binnen.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

De 20-jarige Cornelissen staat bekend om zijn droge en humoristische filmpjes op TikTok, vooral populair onder jongeren. Op dit sociale medium heeft hij meer dan 154.000 volgers. Onder berichten die Cornelissen recent op sociale media plaatste, reageren veel fans. Zo laten sommigen weten Cornelissen enorm te gaan missen. Anderen schrijven: 'Rust zacht'.

Het slachtoffer overleed kort na middernacht bij de Molenberg in Den Bosch. De politie gaat uit van een noodlottig ongeluk. Op de plek waar Cornelissen De Dommel inreed, komen deze woensdagochtend mensen samen. Enkelen leggen er bloemen.

Terras in Den Bosch
Onder hen ook twee jongemannen uit Vught, die vertellen dinsdagavond met Cornelissen op het terras te hebben gezeten. "Het was een heel gezellige avond. We hebben nog geappt en gebeld of hij goed thuis was gekomen, maar hij reageerde niet", zegt een van hen. Aangeslagen staren ze naar het water. "We kunnen het niet bevatten."

Even later komen twee meiden naar de plek van het ongeluk. Ze huilen en houden elkaar vast.

Traumahelikopter
Twee voorbijgangers zagen het ongeluk gebeuren en waarschuwden de hulpdiensten. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen en kwam een speciaal duikteam van de brandweer naar de plaats van het ongeluk. Duikers vonden na enige tijd in het water het lichaam van Cornelissen.

Het is niet duidelijk waardoor de man in de rivier is beland. Na het ongeluk werd de omgeving afgezet met linten. Verkeersspecialisten van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Voor de mensen die het ongeval zagen gebeuren, is slachtofferhulp ingeschakeld.

Bloemen op de plek waar het ongeluk gebeurde (foto: René van Hoof).
Bloemen op de plek waar het ongeluk gebeurde (foto: René van Hoof).
Vrienden leggen bloemen neer op de plek van het ongeluk (foto: René van Hoof).
Vrienden leggen bloemen neer op de plek van het ongeluk (foto: René van Hoof).

Beelden na het ongeluk:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!