Tom van Weert scoort zeventien keer en is topscorer van Griekenland

18 mei 2022 om 13:52 • Aangepast 30 mei 2022 om 11:58
nl
Tom van Weert is topscorer geworden van de Griekse Eredivisie. De spits uit Sint-Michielsgestel scoorde in de laatste speelronde twee doelpunten waardoor hij op een totaal van zeventien goals uitkwam. Op de laatste speeldag ging Van Weert zijn concurrent voorbij: “Ik heb geen champagne ontkurkt, maar natuurlijk wel van genoten.”
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

Van Weert is trots op zijn eigen prestatie: “Het is geen Bundesliga of Premier League hier, maar de Griekse competitie staat bekend om het verdedigende voetbal”, vertelt de spits. “Je komt niet zomaar aan de 25 goals zoals in Nederland. Dat maakt de prestatie wel knapper.”

In de transferzomer stapte Van Weert over van het Deense Aalborg naar Volos. Volos is een club die normaal gesproken in de middenmoot eindigt: “Toen ik hier binnenkwam had ik niet verwacht dat ik meteen topscorer zou worden. Spitsen van topclubs krijgen vaker de kans om te scoren dan ik”, dacht de realistische aanvaller.

“Vanaf moment één ben ik in een flow terecht gekomen."

Niets bleek minder waar. Want in de loop van het seizoen overtrof Van Weert zijn eigen verwachtingen. “Vanaf moment één ben ik in een flow terecht gekomen. Dat gevoel is heerlijk als spits en ik heb het tot het einde weten vast te houden.”

Nu de Griekse competitie ten einde is kan de Gestelaar gaan genieten van zijn vakantie. Wie weet staan er grote clubs in de rij voor de topscorer: “De prestatie zal zeker opgevallen zijn, maar we wachten het gewoon rustig allemaal af”, weet de nuchtere goaltjesdief.

LEES OOK: Griekse topscorerstitel lonkt voor Tom van Weert

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!