Meerkamper Pieter Braun heeft er na zoveelste blessure genoeg van en stopt - Omroep Brabant

Meerkamper Pieter Braun heeft er na zoveelste blessure genoeg van en stopt

18 mei om 15:20 • Aangepast 19 mei om 14:33
nl
De sportieve carrière van Pieter Braun uit Terheijden is voorbij. De 29-jarige meerkamper is de vele blessures beu. Drie weken geleden overkwam hem dat weer op een wedstrijd in Italië. “Ik heb er over nagedacht en ik sta 100% achter mijn besluit om te stoppen. Het is tijd om mijn lichaam te laten genezen.”
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Braun werd op het wereldkampioenschap van 2019 verrassend zevende. Met het oog op de Olympische Spelen werden hem kansen toegedicht. Na uitstel van de Spelen door de coronapandemie was Braun vorig jaar te geblesseerd om mee te doen in Tokio.

Nu alle atleten bekend maken wat hun programma is voor de komende zomer, heeft Braun ander nieuws op Instagram. “Ik stop ermee.”

"Ik heb er goed over nagedacht en ga me nu voorbereiden op de rest van mijn leven."

Voor zijn, wat nu blijkt laatste wedstrijd, had Braun naar eigen zeggen een goed gevoel. “Ik had hard gewerkt en het was niet voor niets.” Totdat hij weer geblesseerd raakte.

“Ik wil iedereen bedanken die mij de afgelopen jaren geholpen heeft en mij uit de put heeft gehaald als het nodig was. Ik heb er goed over nagedacht en ga me nu voorbereiden op de rest van mijn leven.”

LEES OOK: Meerkamper Pieter Braun niet naar Olympische Spelen: 'Haal de finish niet'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone