'Waterkoppen' is favoriet bij kinderen tijdens Olympische Spelen op de bso - Omroep Brabant
Video

'Waterkoppen' is favoriet bij kinderen tijdens Olympische Spelen op de bso

18 mei om 17:42 • Aangepast 19 mei om 14:30
nl
Wachten op privacy instellingen...
De sprint en het hordelopen zijn vanwege de verwachte hitte geschrapt en in de plaats daarvan staan er verschillende waterspelletjes op het middenterrein van atletiekbaan Prins Hendrik in Vught. Ruim driehonderd kinderen van de buitenschoolse opvang Humankind uit Midden-Brabant doen op het zonovergoten sportpark mee aan de 'BSO Olympische Spelen'.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Uit de luidsprekers klinkt Eye of the Tiger als de kinderen aankomen bij hun Olympische spelen. Justin van bso de Toversteen uit Heesch heeft geen idee als hij binnenkomt: "Wat we moeten doen, weten we nog niet maar we gaan winnen”, zegt hij met een felle stem. "Wij gaan ook winnen", roept Maud van de Wentelwiek uit Boxtel. "Ik zit op zwemmen en paardrijden", voegt ze eraan toe. Die sporten zijn er zeker niet bij woensdag in Vught al zou zwemmen heerlijk zijn vandaag.

"Door het warme weer hebben we extra waterspelletjes."

"We organiseren dit eigenlijk elk jaar", vertelt Rex van Campenhout. "Maar deze keer is het voor het eerst sinds twee jaar door corona. Bewegen is belangrijk en daarom doen we al de hele week allerlei activiteiten voor alle groepen, van baby's tot schoolverlaters van de basisschool. Door het warme weer hebben we wel aanpassingen gedaan. Er zijn extra waterspelletjes zoals watertrefbal en een sponzenrace", aldus Rex.

“Citroen citroen de Toversteen wordt kampioen."

Het sportspektakel begint net zoals de Olympische Spelen met een vlaggenparade. Alle groepen hebben zelf een vlag gemaakt en ook een strijdkreet. En zo klinkt er bij de opening: “Citroen citroen de Toversteen wordt kampioen" en: “De Rebbels zijn super snel met alle groepen komen wij er wel."

Pedagogisch medewerker Sindy probeert de olympische gedachte nog over te brengen. Ze roept: "Meedoen is belangrijker dan winnen." Maar voor ze het weet is een groot deel van haar groep naar het midden van het veld gerend om met z'n allen in de straal van een ronddraaiende waterspuit te springen. Op de vraag welke sport dit is, antwoordt een drijfnatte kereltje: "Waterkoppen! Met je hoofd zoveel mogelijk water op je haren krijgen. Superleuk!"

Voor dat hij zijn naam kan zeggen is hij alweer met zijn hoofd in de straal verdwenen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone