Buschauffeurs in Eindhoven gaan staken voor betere cao - Omroep Brabant

Buschauffeurs in Eindhoven gaan staken voor betere cao

20 mei om 19:00 • Aangepast 30 mei om 12:39
nl
Mensen die zaterdag met de bus willen reizen van en naar Eindhoven, kunnen wel eens bedrogen uitkomen. Buschauffeurs in het streekvervoer gaan zaterdag in Eindhoven staken. Vorige week zaterdag werd er al actie gevoerd in Tilburg, er reden toen duidelijk minder bussen in de stad.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Vakbond FNV heeft de actie aangekondigd. De chauffeurs willen hiermee hun onvrede uiten over het eindbod dat hun werkgevers hebben gedaan in de lopende cao-onderhandelingen.

Het gaat om een landelijke reeks van stakingen om een betere cao af te dwingen. Behalve in Eindhoven zal ook in Venlo het werk zaterdag worden neergelegd.

'Hoge werkdruk en ziekteverzuim'
FNV stelt dat er in de sector al heel lang sprake is van toenemende werkdruk en ziekteverzuim, onder meer veroorzaakt door personeelstekorten. De bond eist onder meer een hogere beloning om zo meer jonge chauffeurs te trekken.

CNV Vakmensen doet niet mee met de stakingsacties. Die bond legde het eindbod van de werkgevers in februari neutraal voor aan de leden. Die hebben het volgens de bond met een tweederde meerderheid geaccepteerd.

Een woordvoerder van busvervoerder Hermes laat desgevraagd weten dat hij niet kan inschatten wat de gevolgen voor de dienstregeling zullen zijn. Dat is mede afhankelijk van de stakingsbereidheid.

Wachten op privacy instellingen...
Het lege busstation in Tilburg op 14 mei (foto: René van Hoof).
Het lege busstation in Tilburg op 14 mei (foto: René van Hoof).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.