Zo trots zijn we op onze muziek en hier kun jij nog stemmen op de Top 100

20 mei 2022 om 09:42 • Aangepast 20 mei 2022 om 16:59
nl
We vertellen je niks nieuws als we zeggen dat wij Brabanders een trots volkje zijn. We roepen graag van de daken dat we uit Brabant komen. Worstenbrood is de nationale snack en de zachte g laten we heel graag klinken. Diezelfde trots klinkt ook door in onze muziek, zo merken we bij Omroep Brabant.
Profielfoto van Maarten Kortlever
Geschreven door

Dat zien we aan de liedjes die worden verkozen in de Brabantse Top 100. Deze week kun je stemmen op de mooiste en beste muziek van Brabantse bodem. Wat opvalt, is dat er vaak over onze identiteit wordt gezongen. Of het nou "Brabant" van Guus is of "Bij ons in Brabant" van Rene Schuurmans. Het is nergens zo fijn als in ons eigen Brabant, zo vinden we collectief.

Daarnaast zijn de de meiskes nergens zo mooi als de "Vrouwen uit Brabant". Bjorn van der Doelen en Ruud van den Boogaard hebben er een ware klassieker van gemaakt. En ook Snollebollekes is dol op de 'Vrouwkes'! En we hebben toch ook wel een hang naar vroeger en zien we ons Brabant veranderen. Ad de Laat, de troubadour uit 'Nisseroi' die in 1995 overleed, zingt erover in 'Brabant ge verandert'.

Dat het leven goed is in Brabant weten ook al die artiesten die internationaal succes hebben. Want ook dat verdient een plekje in de lijst. Denk aan DJ Tiesto uit Breda of Floor Jansen uit Goirle. Allebei wereldberoemd, maar nooit vergeten waar ze vandaan komen. Zoals Nico van de Wetering al zong: "Ik kom uit Brabant, kunde gij da zien?"

Wil je ook je trots uitdragen? Stem dan op de Brabantse Top 100. Klik op omroepbrabant.nl/top100 en breng je stem uit. Je maakt dan ook nog kans op een bluetooth-speaker van topkwaliteit! De gehele lijst wordt uitgezonden op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag). Luisteren doe je ook online via omroepbrabant.nl/radio.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!