Even bijkomen van de regen tijdens 'heerlijk Hollands' weekend - Omroep Brabant

Even bijkomen van de regen tijdens 'heerlijk Hollands' weekend

21 mei om 09:52 • Aangepast 30 mei om 14:08
nl
Na de regen die we de afgelopen dagen over ons heen kregen, kunnen we dit weekend een beetje bijkomen. Volgens Diana Woei van Weerplaza verlopen deze zaterdag en zondag droog en daarbij laat de zon zich weer een beetje zien.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Het ziet er niet zo slecht uit", vertelde Diana zaterdagochtend in het radioprogramma 'Weekend'op Omroep Brabant. 'Heerlijk Hollands weer, zou ik zeggen."

"Prima weer voor buitenactiviteiten."

Zaterdagochtend vroeg was het nog een graad of 14, maar de temperatuur loopt op tot zo'n 18 tot 21 graden in de middag. "Maar daarbij staat er wel een frisse westenwind, kracht drie tot vier boven de provincie. Dus als je naar buiten gaat, heb je je jas toch wel nodig. Zeker op de fiets. Maar deze temperaturen zijn best aangenaam als je in het zonnetje zit. Uit de wind is het heerlijk, bijvoorbeeld op een terrasje."

Ook de zondag verloopt volgens Diana tamelijk zonnig. "Er staat dan niet al te veel wind en dan wordt het nog een paar graden warmer: 22 tot 24 graden." Ze spreekt van een 'heerlijke dag om lekker van te genieten'. "Prima weer voor buitenactiviteiten, zou ik zeggen!"

LEES OOK: Noodweer in Brabant: storm is voorbij • vooral hinder voor het verkeer

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone