Droomseizoen FC Eindhoven eindigt in mineur: 'Dat doet pijn' - Omroep Brabant

Droomseizoen FC Eindhoven eindigt in mineur: 'Dat doet pijn'

22 mei om 10:30 • Aangepast 30 mei om 14:11
nl
Het droomseizoen van FC Eindhoven is ten einde. Helaas niet met de gewenste promotie en dat knaagt bij de Eindhovenaren. De spelers en trainer konden nog niet echt trots zijn op het goede seizoen. De teleurstelling overheerste na afloop van de wedstrijd.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

In één week verloor FC Eindhoven twee keer van ADO en daardoor werd het uitgeschakeld in de play-offs. Een domper voor de club aan de Aalsterweg. “Het was doodstil in de kleedkamer”, vertelde trainer Rob Penders na afloop. “Ineens is daar het besef dat het seizoen klaar is. Dan voel je de teleurstelling door je hele lichaam. Dat doet pijn. Maar ik ben wel trots op die gasten, al is dat nu nog lastig te zeggen.”

"Eigenlijk is het twee keer klote."

Het woord trots kon Jens van Son nog niet in de mond nemen. De middenvelder die ook zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal speelde was meer dan teleurgesteld. “Eigenlijk is het twee keer klote. We worden uitgeschakeld en mijn carrière zit erop. Maar dat we vandaag verliezen is wel de grootste domper. Daar hield niemand hier rekening mee.”

FC Eindhoven kende een ongekend goed seizoen en werd derde in de competitie. Het deed zelfs lang mee om directe promotie. Daarvan genieten kon de middenvelder nog niet. “We zijn te veel topsporters om nu al trots te zijn op wat we dit seizoen hebben gepresteerd. Dit is echt een flinke tik. Ik moet dit wel even verwerken.”

"Ik ben volgend seizoen gewoon trainer van FC Eindhoven."

Zijn trainer gebruikte dezelfde woorden. “We zijn topsporters. We kunnen dan nu niet genieten. Het was een fantastisch seizoen maar dit doet echt zeer.”

Bij FC Eindhoven dreigt nu een leegloop te ontstaan. Veel sterkhouders gaan de club verlaten. Het is ook niet gek om te denken dat er interesse is voor de trainer na de knappe prestaties. Maar daar denkt Penders zelf niet aan. “Ik ben volgend seizoen gewoon trainer van FC Eindhoven. Dan willen we gewoon weer goed presteren.”

LEES OOK: Promotiedroom FC Eindhoven spat uiteen na nieuwe nederlaag tegen ADO

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone