Liveblog

112-nieuws: boom valt op huis • drugsdumping Son en Breugel

23 mei 2022 om 15:48 • Aangepast 2 juni 2022 om 15:02
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

20.02

Twee auto’s botsen in Veldhoven

Twee auto's zijn maandagavond kort voor acht uur op elkaar gebotst in Veldhoven. De aanrijding was in de Kapelstraat-Noord. Een van de auto’s kwam uit een uitrit. De andere auto kon een botsing niet voorkomen. Een van de bestuurders werd na de aanrijding door ambulancepersoneel onderzocht maar een rit naar het ziekenhuis bleek niet nodig. Beide voertuigen zijn afgesleept door een bergingsbedrijf.

19.37

Boom valt op huis tijdens noodweer in Gemert

Een deel van een boom is maandagavond rond half zeven tegen een huis gevallen in Gemert. De boom op het Frans Brugske brak af tijdens noodweer. Ook op andere plekken in het dorp gingen bomen om of kwamen takken omlaag. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De brandweer is bezig om de straten en pleinen op te ruimen.

19.05

Treinverkeer weer op orde tussen Breda en Den Bosch

Tussen Breda en 's-Hertogenbosch reden maandagavond even minder treinen. De storing werd veroorzaakt door een aantal laaghangende takken die de bovenleiding konden raken, aldus een woordvoerder van ProRail. Rond negen uur was de belemmering verholpen en reden de treinen weer volgens het nomrale dienstrooster.

15.30

UPDATE - Grond moet worden afgegraven na drugsdumping

Specialisten zijn rond half vier vanmiddag nog bezig met het opruimen van het drugsafval dat vanochtend in Son en Breugel werd gevonden. In de buurt van de Stakenburgstraat en de Broekstraat werden zo'n vijftien vaten gedumpt. De grond moet worden afgegraven en dat gaat volgens een 112-correspondent die daar is nog wel even duren. Voordat er kon worden begonnen met opruimen, deden specialisten van de politie uitgebreid onderzoek op de plek waar de vaten werden gevonden.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
14.02

Kraai vast in schoorsteen

De brandweer is maandagmiddag uitgerukt in Oss om een kraai uit een schoorsteen te halen aan de Singel 1940-1945. Bij aankomst van de brandweer bleek de vogel al zelf naar beneden te zijn gekomen. Omdat de vogel vermoedelijk letsel aan een pootje heeft opgelopen werd de dierenambulance opgeroepen.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
13.32

Man uit Heeze opgepakt vóór dodelijk ongeval op bedrijfsterrein

Een 27-jarige man uit Heeze is zondagnacht samen met nog een verdachte opgepakt op een bedrijfsterrein aan de Haven in Ridderkerk in Zuid-Holland. Later vond op datzelfde terrein een dodelijke aanrijding plaats. De verdachten zijn vermoedelijk 'uithalers' die smokkelwaar uit containers halen.

LEES OOK: Man uit Heeze opgepakt vóór dodelijk ongeval op bedrijfsterrein

11.44

Vaten gedumpt in Breugel

In de buurt van de Broekstraat en de Stakenburgsraat in Breugel zijn maandagochtend langs het kanaal verschillende tonnen en vaten gevonden. Inmiddels is na onderzoek duidelijk dat het gaat om een dumping van drugsafval. De weg is afgesloten voor onderzoek.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
07.40

Scooter geschept in Nuenen

Op de Langlaar in Nuenen is maandagochtend een jongen op een scooter geschept door een bestelbus. Volgens de 112-correspondent van Omroep Brabant kermde de jongen het uit van de pijn. Er landde een traumahelikopter. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
06.45

Vrachtwagen botst achterop personenauto

Op de Laan Leijdekkers In Beugen zijn maandagochtend aan auto en vrachtwagen tegen elkaar gebotst. Bij het oprijden van de Laan Leijdekkers moest de bestuurder van de auto plots remmen voor een andere auto. Daardoor kon een vrachtwagenchauffeur, die achter de auto reed, niet op tijd stoppen. De bestuurder hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept.

Foto: Sk-Media/SQ Vision
Foto: Sk-Media/SQ Vision
Foto: Sk-Media/SQ Vision
Foto: Sk-Media/SQ Vision
02.30

Auto botst tegen boom, gewonde naar het ziekenhuis

Een automobilist is zondagnacht met zijn wagen van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. Dat gebeurde op de Burgemeester van Houtlaan in Helmond. Het ongeluk gebeurde net na een bocht. De bestuurder is voor verder onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie vergezelde de ambulance naar het ziekenhuis. Volgens een 112-correspondent was de auto total loss.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
21.30

Heftruckchauffeur gewond na ongeval

Een heftruckchauffeur is zondagavond rond half negen gewond geraakt nadat zijn heftruck door een nog onbekende oorzaak was omgevallen. Het been van het slachtoffer kwam daarbij onder de heftruck terecht. Dat gebeurde bij het bedrijf Agristo op het Heieinde in Tilburg. De brandweer heeft de heftruckchauffeur met specialistisch gereedschap bevrijd uit zijn benarde positie. De man werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie zal onderzoek doen naar het ongeval.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone