Liveblog

112-nieuws: frontale botsing in Boxtel • bestuurder met drugs opgepakt

27 mei 2022 om 14:44 • Aangepast 7 juni 2022 om 13:32
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

19.59

Frontale botsing in Boxtel

Op de Onrooi in Boxtel zijn vrijdagavond twee personenauto’s frontaal op elkaar gebotst. Eén vrouw raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg was na het ongeval dicht. De bestuurder van de andere auto is ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel maar raakte niet gewond.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
18.08

Tientallen kilo's hasj en wiet gevonden

In Dongen is in een appartement een 'forse hoeveelheid' hennep en hasj gevonden. Dat meldt de politie vrijdag. Het gaat om 57 kilo wiet en 13 kilo hasj. Ook is er geld gevonden. Drie mensen zijn buiten het pand aangehouden nadat ze probeerden te ontkomen aan agenten.

Wachten op privacy instellingen...
15.47

Bestuurder heeft drugs op

De politie heeft vrijdagmiddag in Boekel een automobilist aangehouden omdat hij drugs op had en grote hoeveelheden drugs bij zich had. De man reed met hoge snelheid rond en werd staande gehouden door een agent. Die nam een drugstest af. De bestuurder testte positief en is meegenomen naar het politiebureau. Om wat voor drugs het precies gaat is onduidelijk.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
15.32

Ontvoerde hond weer terug

De hond die woensdagavond in Oss werd ontvoerd bij een bedreigingsactie, is weer terecht. Dat meldt Dtv Nieuws. Het dier werd donderdag teruggevonden, vastgebonden aan een paal, zo laat de politie weten.

De dierenambulance heeft zicht ontfermd over het dier en heeft contact gehad met de eigenaren. De hond werd woensdag meegenomen door een man die de eigenaren met een vuurwapen had bedreigd. De verdachte werd dezelfde avond nog in zijn woning in Veghel aangehouden.

14.39

Automobilist ramt gebouw Raamsdonksveer

In Raamsdonksveer heeft een automobilist vrijdagmiddag rond kwart over twee de muur van een gebouw aan de Anemoonlaan geramd. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. De bestuurder is uit de auto, laat de politie weten.

Hoe het zo mis kon gaan in Raamsdonksveer wordt onderzocht (foto: Instagram jeugdagenten Dongemond).
Hoe het zo mis kon gaan in Raamsdonksveer wordt onderzocht (foto: Instagram jeugdagenten Dongemond).
De ravage in de sporthal in Raamsdonksveer is groot (foto: Instagram jeugdagenten Dongemond).
De ravage in de sporthal in Raamsdonksveer is groot (foto: Instagram jeugdagenten Dongemond).
13.59

Duo met wapen aangehouden

Een 17-jarige jongen uit Hoogerheide en een 19-jarige man uit Bergen op Zoom zijn donderdagavond aangehouden omdat zij door Hoogerheide liepen met een soort pistool. Iemand die dit zag, waarschuwde de politie. Op de Scheldestraat werden de verdachten, in samenwerking met de marechaussee, aangehouden. Het wapen dat ze bij zich hadden, bleek een zogenoemde bibi gun, dat lijkt op een echt vuurwapen. De twee worden doorverwezen naar Bureau Halt.

LEES OOK: Tieners lopen met wapen door Hoogerheide

13.30

A59 dicht na ernstig ongeluk

De snelweg A59 is bij Nieuwkuijk voorlopig dicht in de richting van Zonzeel. Oorzaak is een ongeluk dat vrijdagmiddag tegen een uur of een gebeurde. Door nog onbekende oorzaak kwam een auto vast te zitten onder een aanhangwagen.

Brandweer en ambulance waren snel ter plaatse (foto: Marcel van Dorst/MaRicMedia/SQ Vision Mediaprodukties).
Brandweer en ambulance waren snel ter plaatse (foto: Marcel van Dorst/MaRicMedia/SQ Vision Mediaprodukties).
12.57

Zwaargewonde man Helvoirt overleden

De 68-jarige Bredanaar die vorige week vrijdag zwaargewond werd gevonden in het buitengebied van Helvoirt is donderdag aan het eind van de middag overleden. Dat maakte de politie vrijdagmiddag bekend. Een voorbijganger vond de man vorige week vrijdagochtend kort na halfacht op een bospad aan de Margriet. Het slachtoffer lag daar naast een auto. Gealarmeerde hulpdiensten waren snel aanwezig en brachten de man snel naar een ziekenhuis. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.

LEES OOK: Man overleden die bewusteloos en zwaargewond op bospad bij Helvoirt lag

12.25

Automobilist botst op boom in Sambeek

Een automobilist is vrijdagochtend op een boom gebotst langs de Sint Janslaan in Sambeek. De bestuurder reed vanuit Stevensbeek Sambeek in toen het mis ging. Er was geen ander verkeer bij de botsing betrokken. De automobilist is nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. Een bergingsbedrijf neemt de auto mee.

Er was geen ander verkeer bij de botsing in Sambeek betrokken (foto: SK-Media).
Er was geen ander verkeer bij de botsing in Sambeek betrokken (foto: SK-Media).
De politie onderzoekt het ongeluk in Sambeek (foto: SK-Media).
De politie onderzoekt het ongeluk in Sambeek (foto: SK-Media).
10.02

Vermist meisje gevonden

Een 16-jarig meisje dat vrijdagochtend vermist werd in Vught is korte tijd later teruggevonden in de buurt van het spoor. Ze is teruggebracht naar de instelling in Vught waar ze verblijft, laat een wijkagent weten.

10.00

Kapotte auto veroorzaakt file op A59

Verkeer op de A59 van knooppunt Zonzeel richting Den Bosch moest vrijdagochtend een tijd lang rekening houden met een kilometerslange file, vanwege een kapotte auto bij Waspik. De file was rond tien uur acht kilometer lang en begon bij Made. De vertraging viel mee, die bedroeg een klein kwartier. Rond halfelf waren de problemen op de weg verleden tijd.

09.36

Snorfietser aangehouden in Tilburg

Een 39-jarige snorfietser onder invloed is donderdag aangehouden in Tilburg. Agenten zagen de man rond kwart voor vier 's middags rijden in de Hart van Brabantlaan en besloten hem te controleren. Toen de bestuurder dit zag, probeerde hij ervandoor te gaan, maar in de Professor Gimbrèrelaan kon hij alsnog worden gestopt. De man had geen identificatiebewijs bij zich en verklaarde drugs gebruikt te hebben. Hij weigerde echter een bloedproef. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd.

09.02

Twee aanhoudingen bij hennepkwekerij in Achtmaal

Twee mensen zijn donderdag aangehouden na de vondst van een hennepkwekerij in een huis in Achtmaal. Toen agenten bij dit huis aanbelden, werd er niet opengedaan. Maar agenten hoorden dat er wel degelijk iemand aanwezig was. Toen de verdachten er vanuit gingen dat de agenten weg waren, kwamen ze naar buiten en konden ze worden aangehouden. De verdachten zijn vastgezet en het huis is leeggeruimd.

Wachten op privacy instellingen...
07.00

Burgemeester roept jonge dieven op AED terug te brengen

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 mei hebben twee jongens in Sint-Michielsgestel een AED van de muur gehaald en meegenomen. Dat meldt de politie op Facebook. Het apparaat hing aan de gevel van een bedrijf aan de Duifhuisstraat. De jongens zijn er op de fiets met de AED vandoor gegaan. Een AED is een apparaat waarmee bij een hartstilstand het hartritme weer kan worden hersteld.

Burgemeester Han Looijen van Sint-Michielsgestel roept de jongens nu op het apparaat bij het ingang van het gemeentehuis te leggen. Dan zorgt hij ervoor dat de AED wordt nagekeken en terugkomt te hangen waar deze hoort. "Stel je voor dat iemand in de buurt van de Duifhuisstraat vandaag of morgen een hartstilstand krijgt. Dan is er geen AED om zijn of haar leven te redden. Wil je dat echt op je geweten hebben?", vraagt de burgemeester aan de jongens.

Wachten op privacy instellingen...
05.00

Fietser (15) geschept door automobilist

Een fietser (15) is vanochtend heel vroeg zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de Elsendorpseweg in Elsendorp. De jongen uit Uden werd geschept door een auto. Het ongeluk gebeurde om tien over vier. De politie laat weten dat de jongen zwaargewond met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.

LEES OOK: Fietser (15) zwaargewond nadat hij wordt geschept door auto in Elsendorp

Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
04.50

Bestelbus in brand

De brandweer kwam vanochtend vroeg in Veghel in actie nadat rond half vier de melding binnenkwam dat een bestelbus aan de Doornhoek in brand stond. Het bleek te gaan om een brand in de cabine, maar volgens een 112-correspondent liep heel het busje behoorlijke schade op. De bestelbus stond geparkeerd op het afgesloten terrein van het bedrijf BAS Truck Center op het bedrijventerrein in Veghel. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!