NAC Breda neemt afscheid van trainer Edwin de Graaf - Omroep Brabant

NAC Breda neemt afscheid van trainer Edwin de Graaf

27 mei om 17:30 • Aangepast 7 juni om 15:36
nl
NAC Breda en hoofdtrainer Edwin de Graaf gaan komend seizoen niet verder met elkaar. Het contract van De Graaf loopt af en wordt niet verlengd. Dat maakt de Bredase club vrijdagmiddag bekend. Aanleiding zijn de tegenvallende prestaties van het afgelopen seizoen. NAC slaagde er niet in om te promoveren naar de Eredivisie, zoals werd gehoopt.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Ook de aflopende contracten van assistent-trainer Hans Visser en performance coach Quentin Jakoba worden niet verlengd. Anthony Lurling zal blijven assisteren bij de training van het eerste, maar wordt daarnaast hoofdtrainer van NAC Onder 16.

De Graaf
De hoofdtrainer tekende in de zomer van 2021 een contract voor een jaar. Hij kwam in de zomer van 2020 als assistent-trainer naar NAC. Na het vertrek van Maurice Steijn werd De Graaf hoofdtrainer bij de Bredase ploeg.

"Gezien de sportieve prestaties en de ontwikkeling van de spelersgroep van afgelopen seizoen heeft de club de keuze gemaakt om het aflopende contract van Edwin de Graaf niet te verlengen", meldt de club.

'Moeilijk jaar'
Voor de hoofdtrainer was het 'op persoonlijk vlak een moeilijk jaar', schrijft de club.

Bij de coach werd vorig jaar een tumor ontdekt. Die bleek goed te behandelen. "NAC heeft erg veel bewondering voor de werklust en de positiviteit van Edwin tijdens deze moeilijke periode", zo valt te lezen in het bericht van de club.

"Edwin, bedankt voor je positieve instelling en harde werk. Veel succes gewenst in je verdere trainerscarrière", besluit de club.

LEES OOK: Tumor ontdekt bij NAC-trainer Edwin de Graaf: 'Goed te behandelen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone