Eindhoven Airport nog niet gevraagd om Schiphol een handje te helpen

27 mei 2022 om 17:49 • Aangepast 7 juni 2022 om 15:36
nl
Eindhoven Airport is nog niet gevraagd om de komende periode vluchten over te nemen van Schiphol. Als die verzoeken komen, gaat de luchthaven kijken wat er mogelijk is. "Als het kan, zal het sowieso gaan om een zeer beperkt aantal vluchten", aldus een woordvoerster. Vanwege de grote drukte op Schiphol wil de luchthaven mogelijk vluchten verplaatsen naar regionale luchthavens.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Ook op Eindhoven Airport is het druk. "Het is natuurlijk maar de vraag of wat we kunnen aanbieden, past binnen de vluchtschema’s van de luchtvaartmaatschappijen", aldus de woordvoerster van Eindhoven Airport.

Van een eerder aanbod van begin mei om in totaal acht vluchten over te nemen in een weekeinde is volgens haar daarom geen gebruik gemaakt.

Actieplan Schiphol
Schiphol heeft eerder deze week een actieplan gepresenteerd om in de zomerperiode grote drukte op de luchthaven tegen te gaan. Daarvoor moet onder meer extra personeel, zoals beveiligers, worden geworven.

Zo streeft Schiphol ernaar dat het aantal vluchten en reizigers past bij het beschikbare personeel op dat moment. De planning moet daarvoor beter worden afgestemd met luchtvaartmaatschappijen en ook moeten er vluchten worden verplaatst naar regionale luchthavens.

'Drukke zomer'
Eindhoven Airport rekent zelf op een 'drukke zomer die, met wat extra wachttijd, goed verloopt'. Het houdt alleen een slag om de arm als er wordt gestaakt of er heel veel personeel tegelijk ziek is. "We redden het met onze hoeveelheid personeel maar we zitten niet heel ruim in de jas", zegt de woordvoerster.

"We zijn vroeg gestart met het werven van extra personeel. We hebben extra collega’s gevonden, maar er is krapte op de arbeidsmarkt en iedereen vist in dezelfde vijver."

LEES OOK: Actie Eindhoven Airport: 'Vluchten kan niet meer, stop het vliegverkeer'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!